FC Twente schikt voor 4,4 miljoen met de fiscus

FC Twente heeft met de belastingdienst een schikking getroffen over te weinig afgedragen premies over de periode van 2011-2015. De ploeg uit Enschede moet aan de fiscus nog een bedrag van 4,4 miljoen euro betalen als naheffing over te weinig betaalde loon en omzetbelasting. Het merendeel, 2,9 miljoen, betreft de transfer van Dusan Tadic (foto) in 2014 naar Southampton. Bij het restant gaat het om na heffingen op aan spelers en makelaars betaald tekengeld, bonussen etc.

FC Twente had rekening gehouden met een bedrag van 5,9 miljoen. Een meevaller dus, maar toch vindt algemeen directeur dat het onverlet laat dat dit FC Twente financieel hard raakt. FC Twente heeft een betalingsregeling met de fiscus getroffen. Hoe die er uitziet, Velderman zich niet over uit.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer