Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink grote winnaars in Tubbergen

Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink zijn de grote winnaars geworden van het vijfde Jumping Schröder Tubbergen. Gerco Schröder was de grote winnaar van de belangrijkste rubriek op zaterdag en Bruggink kroonde zich zondag met de Grote Prijs van Tubbergen.

In de Huiskes-Kokkeler Prijs bleven maar liefst tien combinaties foutloos in de barrage. Schröder was echter met zijn paard Glock’s Debalia de snelste met een tijd van 41,82 seconden. Tweede en derde werden de Britten William Funnell, 42,42 seconden, en Harry Charles. Hij deed er 42,87 seconden over.

Gert-Jan Bruggink uit De Lutte, die al had aangegeven graag de Grote Prijs te willen winnen, bleef in de barrage met zijn paard Charmeur foutloos en ook de tijd van de combinatie was ijzer scherp, namelijk 41,48 seconden. De Belgische Annelies Vorsselmans, die in Weerselo woont, eindigde als tweede in een tijd van 42,00 seconden en Jens van Grunsven deed er ruim een seconde langer over dan de winnaar, 42,64 seconden.

Het tot drie sterren opgewaardeerde paardensportevenement trok ruim vijf duizend toeschouwers op de slotdag en kende mooie sport onder fraaie weersomstandigheden en heeft zich nu definitief gevestigd op de hippische kalender.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer