Geweldige editie NK junioren bij KV Zwolle

Zondag werden de Nederlandse Kampioenschappen Klootschieten gehouden in bij KV Zwolle in de Achterhoek. De organiserende vereniging had niets aan het toeval overgelaten, waardoor de wedstrijden snel en zonder al te veel problemen konden verlopen. De vraag was alleen wie het meest gespannen waren; de ouders of de deelnemers. Voor velen wordt het NK toch gezien als de meest belangrijke wedstrijd in het jaar; een wedstrijd waarin het eigenlijk allemaal moet kloppen.

Voor velen was het vroeg opstaan; de jongens van categorie twee beten het spits af om 09.00 uur. Op het onderdeel straat werd 500 meter geschoten, op het veld had iedere sporter 5 schoten om een zo groot mogelijke afstand te overbruggen en bij het onderdeel zetten telde alleen de verste worp van de drie pogingen.
Sepp Niehof (KV de Brink, Ootmarsum) was de eerste winnaar van de dag. Hij wist de 500 meter als enige in 6 schoten te overbruggen. David Groeneveld (KV Wilskracht, Groot Agelo) werd tweede met 8 schoten en 96 meter, derde werd Jorg Smellink (KV de Brink, Ootmarsum) met 8 schoten en 61 meter. Op het onderdeel veld was Bart Lucas (KV Hertme, Hertme) het sterkst. Hij wist zijn kloot in vijf schoten 383,70 meter ver te gooien, bijna twee meter meer dan Bill Kottink (KV de Brink, Ootmarsum). Tussen Bill en Thijs Meijer (KV Ons Streven, Tilligte), de nummer drie op het onderdeel veld, was het verschil nog kleiner, namelijk 25 centimeter. Daar waar Bill op het veld nog genoegen moest nemen met brons, won hij het onderdeel zetten met een worp van 37,30 meter. Tom Slaghekke (KV Reutum) werd tweede met 15 centimeter verschil, derde werd David Groeneveld.

In categorie 1 deden maar liefst 32 jongens mee. Nout Koehorst (KV Nooit Gedacht, Noord Deurningen) won het onderdeel straat door als enige in 7 schoten over de finish te komen. Milan ten Thije Boonkamp (Nooit Gedacht, Noord Deurningen) werd tweede met acht schoten en 31,65 meter, Nick Berendsen (KV Beuningen, Beuningen Ov.) werd derde met 9 schoten en 59,90 meter.
Nout won ook het onderdeel veld met een geweldige afstand van 341,40 meter. Bram Wijnberg (KV Steeds Vooruit, Oldenzaal) werd tweede met een afstand van 283,85 en Milan ten Thije Boonkkamp won zijn tweede medaille door een afstand van 283 meter te gooien. Milan won zelfs nog een derde medaille, op het onderdeel zetten werd hij derde, Tom Eppink (KV Beuningen, Beuningen Ov.) werd tweede en Nout won zijn derde gouden medaille doordat hij zijn zetklootje 32,45 meter wist te gooien.

Mart Egbers (KV Steeds Vooruit, Oldenzaal) won het onderdeel straat in categorie 3. Hij had 7 schoten nodig om de 800 meter te overbruggen die categorie 3 en 4 beide gooien. Julian Broekhuis (KV de Brink, Ootmarsum) werd tweede met 8 schoten en 5 meter, Wessel Groeneveld (KV Lattrop-Breklenkamp, Lattrop-Breklenkamp) werd derde met 9 schoten en 56,75 meter. Wessel won zijn tweede medaille op het onderdeel veld. Nu was het geen brons, maar goud! Hij was de enige in zijn leeftijdscategorie die over de 500 meter gooide, namelijk 506,45 meter. Daan Heerdink (KV Oud Ootmarsum, Oud-Ootmarsum) werd tweede en Mart Egbers won zijn tweede medaille van de middag met een afstand van 409 meter. Mart Egbers won ook een tweede medaille; een tweede gouden zelfs. Hij won het onderdeel zetten met een afstand van 54,75 meter. Tweede werd Wessel met 45,76 en derde werd Kevin Lucas (KV Nooit Gedacht, Noord Deurningen) met 9 centimeter minder; 45,67.

Daan Rolink (KV Beuningen, Beuningen Ov.) won het onderdeel straat door in 7 schoten 871,70 meter te gooien. Mirco Breuker (KV Vooruitzicht, Oldenzaal), afgelopen jaar winnaar van de Grolsch Champions Tour bij de junioren, werd tweede. Lucas Hobbelink (KV Beuningen, Beuningen Ov.) werd derde. Julian Polman (KV Kolkersveld, Losser) wist het onderdeel veld te winnen met overmacht te winnen met een afstand van 630,00 meter. Ramon Stevelink (KV Nooit Gedacht, Noord Deurningen) werd tweede met een afstand van 585,70 meter, Lucas Hobbelink pakte zijn tweede medaille met een afstand van 575,60 meter. Lucas pakte zelfs nog een derde medaille en tevens zijn eerste goud op het onderdeel zetten; 59,50 meter wist hij te gooien met zijn zetkloot van 475 gram. Bodhi Vos (KV Vooruitzicht, Oldenzaal) zag zijn teamgenoot Mirco Breuker tot 1 centimeter naderen, maar bleef hem voor. Bodhi werd tweede met een afstand van 53,36 meter, Mirco werd derde met 53,35 meter.

Meisjes
Marre Nijmeijer (KV de Veldhoek, Geesteren Ov.) was de enige die de 500 meter in acht schoten wist te overbruggen. Dylana Bijen (KV Reutum, Reutum) werd tweede met 9 schoten en Hanne Scholten, eveneens van KV Reutum, werd derde met 10 schoten. Op het onderdeel veld wisselden de meiden van KV Reutum even van positie, maar was Marre Nijmeijer wel weer de winnares. Zij gooide 281 meter, Hanne gooide 245,10 meter en Dylana gooide 237,75 meter. Op het onderdeel zetten wist Marre haar klootje 24,27 meter te gooien, Dylana Bijen gooide 19.50 meter en Sofie Elshoff (KV Vooruit Losser, Losser) doorbrak het dubbele podium voor KV Reutum. Sofie gooide 15,75 meter, 25 centimeter meer dan de nummer vier; Yara Nordkamp (KV Java, Losser).

Imke Hulsmeijers (KV Wilskracht, Groot Agelo) won het onderdeel straat met 7 schoten en 47,75 meter. Zij was de enige die de 500 meter in 7 schoten kon overbruggen. De zusjes Merle en Silke Aveskamp (KV Beuningen, Beuningen Ov.) maakten het podium compleet; Merle werd tweede met 8 schoten en 48,45 meter, Silke werd derde met 8 schoten en 33,10 meter. Op het onderdeel veld was Ilse ten Thije Boonkamp (KV Nooit Gedacht, Noord Deurningen) de winnares met een afstand van 351,95 meter. Imke Hulsemeijers werd verdienstelijke tweede met een afstand van 324,00 meter. Merle Aveskamp moest nu genoegen nemen met het brons, 307,50 meter was haar afstand. Het onderdeel zetten zorgde voor het tweede goud van Ilse. Zij gooide 36,47 meter. Imke won haar tweede zilveren medaille met een afstand van 30,53 meter en Sanne Zwerink (KV Java, Losser) werd derde met een afstand van 27,40 meter

In categorie drie was er vooraf maar één naam waar iedereen rekening mee hield; Karlijn Greven. Zij is sinds haar zesde levensjaar de schrik van iedere klootschietster in haar leeftijdscategorie. Ze won al zes allroundtitels in de voorgaande NK’s. Imke Haring o/g Brugger (KV Ons Genoegen, Oldenzaal) won echter het onderdeel straat. Zij had 9 schoten nodig en gooide 31,90 meter over de finish. Benthe Scholten-Linde (KV Wilskracht, Groot Agelo) werd tweede met ook 9 schoten en 22,90 meter. Karlijn Greven werd uiteindelijk derde met 22,65 meter over de finishlijn. Op het onderdeel veld was Karlijn echter weer oppermachtig. 471,15 meter wist ze te gooien in vijf schoten, gemiddeld 94 meter per schot. Imke Haring o/g Brugger werd tweede met 416,55 meter, Naomi Scholten (KV Oud Ootmarsum, Ootmarsum) werd derde met een afstand van 405,20 meter. Deze drie meiden vormden ook het podium voor het onderdeel zetten; Naomi Scholten won met een afstand van 43,21 meter, Karlijn werd tweede met 42,65 meter en Imke werd derde met 36,05 meter.

Bij de meisjes in categorie vier, de hoogste klasse voor de junioren, waren vooraf al een aantal favorieten met EK-ervaring. Het deelnemersveld in deze categorie bestond uit twaalf meiden. Suzan Zieverink (KV ’t Broek, Ruurlo) maakte haar favorietenrol meer dan waar. Ze wist alle drie de onderdelen te winnen. Het onderdeel straat won ze met een verschil van acht meter van Tess Stevelink (KV Wilskracht, Groot Agelo), die toch lang op een overwinning leek af te stevenen. Evie Droste (KV Wilskracht, Groot Agelo) werd derde. Op het onderdeel veld was het verschil iets groter; Evie Droste werd derde met een afstand van 430,75 meter, Kim Groener (KV Beuningen, Beuningen Ov.) werd tweede met 444,45 meter en Suzan Zieverink won met een afstand van 473,75 meter. Ook het onderdeel zetten wist Suzan te winnen (45,38 meter), ook nu won Kim Groener wederom een zilveren medaille (36,57 meter) en was het Jessica Rekers (KV Ons Streven, Tilligte) die het brons in ontvangst mocht nemen door een afstand van 38,98 meter te gooien.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer