Gonzalez Garcia wint na sprint de 34e editie van de Triathlon Holten

Ignacio Gonzalez Garcia heeft de 34e editie van de Triathlon Holten op zijn naam geschreven. De Spanjaard won de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup in een tijd van 00:55:45. Daarmee bleef hij Christopher Perham (Groot-Britannië) en Walter Schafer (Verenigde Staten) nipt voor.

In Holten werd de titel sprint triathlon eer aan gedaan. Nadat de Amerikaan Alec Wilimovsky op de Holterberg als eerste een gaatje wist te slaan vielen er tijdens de wedstrijd verschillende koplopers te noteren. Tijdens het looponderdeel ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf triatleten: Kyle Smith, Ignacio Gonzalez Garcia, Liam Ward, Luke Burns en Marco van der Stel namen de leiding in de wedstrijd. De Brit Cristopher Perham en Walter Schafer (VS) uit de achtervolgende groep wisten zich bij de koplopers te voegen, waarbij Perham meteen demarreerde. Ward en Gonzalez konden aanhaken bij de Brit, waarna het drietal de achtervolgers het nakijken gaf. Daarmee stond de top drie vast, enkel de invulling van het podium moest nog bepaald worden. Een sprint zou daarin uiteindelijk bepalend zijn. In de laatste driehonderd meter was het Gonzalez die in het Holtense centrum voor de aanval koos. Die strategie werd beloond met een eerste plaats. Perham volgde als nummer twee, op slechts een seconde afstand van de Spanjaard.

Uitslag ETU Sprint Triathlon Premium European Cup mannen
1. Ignacio Gonzalez Garcia – Spanje – 00:55:45
2. Christopher Perham – Groot-Britannië – 00:55:46
3. Walter Schafer – Verenigde Staten – 00:55:48

Slowaakse en Brit winnen bij de junioren

Het podium bij de ETU Triathlon Junior Cup mannen en vrouwen leverde een bond gekleurd gezelschap aan winnaars op. Zes verschillende nationaliteiten werden op het podium van de Holtense triathlon arena gehuldigd. Bij de vrouwen mocht de Slowaakse Kristina Jesenska op het hoogste ereschavot plaatsnemen, bij de mannen ging het goud naar de Brit Matthew Willis.

De dames trapten om 11.30 uur de twee startseries van de junioren af. Een uur later was het Kristina Jesenska die winst bij de junioren vrouwen veilig stelde. Dat deed zij onbedreigd. Haar tijd van 01:04:08 was de concurrentie te machtig en bleek voldoende om solo over de finish te komen. De Franse Celia Merle volgde op negen seconden in een tijd van 01:14:17, Amber Schlebusch (01:04:18) uit Zuid-Afrika maakte het podium compleet.

 Bij de mannen was het Matthew Willis die naar de overwinning soleerde. De concurrentie kon niet tippen aan de tijd van 00:56:26 die de Brit neer wist te zetten. De Noor Vetle Bergsvik Thorn (00:56:35) volgde op enkele seconden afstand van Willis. Ricardo Batista uit Portugal wist uiteindelijk de derde prijs in de wacht te slepen. Zijn tijd van 00:56:38 bleek goed voor het brons.

ETU Triathlon Junior Cup vrouwen
1.
Kristina Jesenska – Slowakije – 01:04:08
2. Celia Merle – Frankrijk – 01:14:17
3. Amber Schlebusch – Zuid-Afrika – 01:04:18

ETU Triathlon Junior Cup mannen
1.
Matthew Willis – Groot-Brittannië – 00:56:26
2. Vetle Bergsvik Thorn – Noorwegen – 00:56:35
3. Ricardo Batista – Portugal – 00:56:38.

Foto’s: @triathlonholten

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer