HCR Prinsen grijpt naast titel NK driebanden

Na de 4-4 in de eerste wedstrijd op zaterdagavond met winstpartijen voor Dick Jaspers op Glenn Hofman en Eddy Leppens op Jean van Erp lag de strijd om het NK driebanden tussen het Haarlose HCR Prinsen en S.I.S. Schoonmaak in De Veemarkt in Doetinchem nog helemaal open.

Het kwartet van captain Dinand Prinsen kende echter op alle vier tafels zondagavond een slechte start. “In een mum van tijd keken mijn spelers al tegen een grote achterstand aan en lag de titel heel ver weg. Jaspers had een totale off-day tegen Glenn Hofman en verloor zeer terecht met 15-40 in achttien beurten”.

Maar ook op de andere tafels ging het niet goed. Zo keek Eddy Leppens na dertien beurten tegen Jean van Erp tegen een 13-25 achterstand aan maar ook Anno de Kleine kon het vooral in het begin niet bolwerken tegen Raimond Burgman. Leppens kwam in de veertiende beurt dankzij een serie van 12 caramboles helemaal terug in de partij en trok met 40-31, inclusief een slotserie van zeven caramboles, na 21 beurten aan het langste eind.

Op tafel vier had Jelle Pijl grote moeite met Jeffrey Jorissen. Halverwege keek de Hengeloër tegen een 6-20 achterstand aan, maar toonde in het tweede deel veel veerkracht en ondanks dat zijn tegenstander na dertig beurten als eerste finishte wist hij met een serie van zeven caramboles in de nabeurt toch nog een remise uit het vuur te slepen. Dit lukte De Kleine tegen Burgman niet. Hij moest in 36ste beurt 14 caramboles goed maken maar kwam niet verder dan drie caramboles. Met deze 3-5 overwinning was de ploeg uit Den Haag een terechte Nederlandse kampioen driebanden.

“Als je kijkt naar deze wedstrijd dan is S.I.S. de terechte kampioen. Zij hebben het gehele seizoen bovenaan gestaan en ik moet ze dan ook feliciteren met het behalen van dit kampioenschap. Wel is het jammer dat Anno de Kleine in de eerste wedstrijd de punten aan Burgman moest laten, want dan was onze uitgangspositie een hele andere geweest ”, aldus captain Dinand Prinsen na afloop.

Foto’s: Jaap Gönning

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer