HCR Prinsen strandt in de halve finale

Het is HCR Prinsen uit Haarlo niet gelukt om de finale van de KNBB beker te bereiken. Halverwege hadden de driebandenspelers van captain Dinand Prinsen zich tegen STZ Zundert een prima uitgangspositie verschaft. Jelle Pijl had Barry van Beers met 3-1 verslagen (6-15, 15-10, 15-4 en 15-13) en ook Raymund Swertz won in een vijfsetter (13-15, 15-12, 15-10, 10-15 en 15-13) van Raymon Groot.

“Dat zag er halverwege inderdaad mooi uit voor ons. Ja mag er dan ook vanuit gaan dat de druk bij de tegenstander groot was, maar als je kijkt naar de twee partijen die volgden, dan zou je haast denken dat het tegendeel waar was”, aldus de teleurgestelde captain na afloop in Oosterhout.

Eddy Leppens die een prima toernooi had gespeeld was niet opgewassen tegen zijn landgenoot Roland Forthomme en verloor kansloos met 0-3 (9-15, 11-15 en 1-15). Anno de Kleine (foto) speelde een ongelukkige partij tegen Peter Ceulemans. Hij verloor weliswaar de eerste set kansloos met 7-15 maar bood in de volgende sets meer tegenstand aan de Belg. Ondanks een serie van zeven caramboles verloor hij toch de tweede set met 11-15, maar bracht de spanning terug door verdiend de derde set met 15-12 naar zich toe te trekken. Ook in de vierde set had de man uit Helmond mogelijkheden stond zelfs nog met 10-8 voor maar het was toch Ceulemans die de partij in de negende beurt besliste (10-15).

“Eddy Leppens had een totale off day en trof het niet met een sterke Forthomme als tegenstander. Ook Ceulemans die het hele toernooi al sterk speelt, was beter dan Anno de Kleine, alhoewel er toch een sprankje hoop was in de vierde set. We moeten ons nu richten op 19 juni wanneer we de tweede wedstrijd voor plaatsing om het kampioenschap spelen tegen Team Eekhoorn”.

Dan kan Prinsen wel over Dick Jaspers beschikken die zaterdag andere verplichtingen had. De eerste wedstrijd tussen beide teams in Oosterhout eindigde in 4-4.

De KNBB beker werd gewonnen door STZ Zundert. De beslissing tegen L&B Ledermode viel in de laatste partij van de avond tussen Peter Ceulemans en Dave Christiani. De Belg scoorde meer caramboles dan zijn tegenstander uit Druten waardoor de beker naar Zundert ging.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer