Ido Jansen en André Gorter nemen voor de 2e keer deel aan de 4D Challenge

Van 20 tot en met 23 juni nemen Ido Jansen uit Lemelerveld en André Gorter uit Nijverdal voor de 2e keer deel aan de 4D Challenge, de opvolger van de befaamde Camel Trophy uit de jaren 80, een nietsontziende uitputtingsslag voor mens en machine. Vier dagen lang staat deze wedstrijd in het teken van onafgebroken survivallen, mountainbiken, kanoraces, special tasks als abseilen en tokkelen en natuurlijk de diverse technische Land Rover trials, navigeren en zelf sleutelen aan de machine.

Het zal het avontuurlijke koppel in ieder geval fysiek en mentaal maximaal op de proef stellen. Slechts 22 (internationale) teams hebben zich ingeschreven voor deze ultieme test, dat zich verdeeld over verschillende locaties in Nederland, België en Duitsland zal afspelen.

Ido Jansen­­´s werkgever Henk Peter Meilink van ACON uit Lemelerveld, zelf lid van De Land Rover Club Holland bood wederom aan zowel voertuig als middelen beschikbaar te stellen om zich zo optimaal te kunnen meten met overige deelnemers.

Ido´s (32 jr. l.) sportieve achtergrond in o.a. mountainbike, motorcross en survival komt voor wat betreft de sportieve onderdelen zeer goed van pas. Dat hij dagelijkse rijdt in een Land Rover zal ook zeker een positieve uitwerking hebben op de rijkwaliteiten tijdens de proeven. André Gorter (47 jr. r.) beschikt over een jarenlange survival- en adventurerace ervaring, doet zomers graag aan triathlon en organiseert deze extreme wedstrijden ook zelf, waarvan de Goldrush Survivalrace en Strongmanrun (Extreme Workouts) wel het meest tot de verbeelding spreekt.

 

 

 

 

Het zware programma van 72 uur is samen te vatten tot 40 uur sport, 20 uur technisch rijden en de rest voor eten, onderhoud en slapen. Aan het materiaal kan het bijna niet liggen. De sterke 3 liter – V6 motor met 258 pk vermogen moet dit team in ieder geval goed op het spoor kunnen houden is de verwachting. Hoewel de fysieke (on)mogelijkheden van doorslaggevende betekenis zullen zijn, volgens de afgetrainde en fitte mannen uit Salland, willen ze hun 5e plek van 2016 tenminste evenaren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer