Internationaal vrouwenvoetbaltoernooi Gramsbergen weer groot succes

Het 23e SPEQ internationaal vrouwenvoetbaltoernooi is gewonnen door SC Buitenveldert uit Amsterdam. Na een overtuigende 2-0 overwinning op Ter Leede, kroonden zij zich tot winnaar in de A-poule. Hiermee prolongeerden zij de titel in het A-toernooi.

De finale van de B-poule, tussen Reiger Boys en v.v. Bergentheim, is gewonnen door Bergentheim. Bergentheim wist de spannende shoot out serie in haar voordeel te benutten, na een 0-0 gelijkspel. De finale van de C-poule werd gewonnen door NEC Delfzijl. Zij wonnen met 1-0 van NVC Naarden.

Na een aantal wedstrijden op vrijdag vanaf 17.40 uur startte het toernooi op zaterdagmorgen om 8.40 uur en waren de teams weer op tijd op het veld om de resterende wedstrijden te spelen. Ondanks de wat magere weersvoorspellingen was het toch een prima voetbalweertje. De toeschouwers en speelsters die al uitgespeeld waren konden onder het genot van een drankje genieten van 3 prachtige finales op sportpark ’t Hoge holt, die werden gefloten door profscheidsrechter Pol van Boekel. Hij deed samen met profvoetbalster Anouk Dekker de prijsuitreiking. Zij speelde jarenlang voor o.a. FC Twente waar ze ook aanvoerster was, nu speelt ze bij het Franse Montpellier en het Nederlandse elftal.

De door de scheidsrechters beoordeelde prijzen voor sportiefste teams zijn gewonnen door RKDVC uit Drunen (A-toernooi), SC ‘t Gooi (B-toernooi) en HHC Hardenberg (C-toernooi). De prijzen voor de beste speelsters gingen naar Julie Hendriks van Ter Leede (A-toernooi), Melissa Douwers van SWZ Boso (B-toernooi) en Mandy van de Velde van HHC 3 (C-toernooi). Tot beste keepsters werden verkozen Marieke Lumkeman van Wartburgia (A-toernooi), Sharon Durst van IJsselmeervogels (B-toernooi) en Jenny Kuster van TSV Klausdorf (C-toernooi). Het funtoernooi op zondag, met diverse voetbalgerelateerde spelen, werd gewonnen door RKDVC. 2e werd IJsselmeervogels en 3e Holwierde.

Aan het toernooi, wat dit jaar helemaal volgeboekt was, namen in totaal 40 teams deel. Zo’n 650 speelsters en begeleiders verbleven enkele dagen in het mooie gastvrije Gramsbergen. Ze logeerden op bungalowpark ’t Hooge Holt en in een groot en zeer gezellig tentenkamp op het trainingsveld.

Eindstanden:

A-toernooi: 1. Buitenveldert 1, 2. Ter Leede, 3. Wartburgia.

B-toernooi: 1. Bergentheim, 2. Reigerboys, 3. RKVV Velsen.

C-toernooi: 1. NEC Delfzijl, 2. NVC Naarden, 3. Fitboys Beilen.

Foto’s: @gramsbergen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer