Jolly Jumpers U14 wint kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen

In de strijd om het Nederlands Kampioenschap U14 (onder 14 jaar) heeft de Jolly Jumpers op zaterdag 2 juni de kwartfinale tegen Lokomotief Rijswijk gewonnen met 50-39. Het team heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale op zaterdag 16 juni. Diezelfde dag zal ook de finale van het NK worden gespeeld door de winnaars van de halve finale.

De wedstrijd werd slordig gestart door beide teams, maar na een time-out vonden de Jumpers elkaar weer met mooie acties als resultaat. Eindstand 1e kwart: 11-10 voor Jolly Jumpers.

Het 2e kwart hadden de basketbalsters uit Tubbergen moeite met de lengte van de tegenstander. Lokomotief wist goed gebruik te maken van hun lengte en had veruit de meeste rebounds. Door hard te werken wisten de Jumpers nog een aantal mooie scores te maken, maar konden ze niet voorkomen dat ze met een achterstand de rust ingingen. Eindstand 2e kwart: 20-26 voor Lokomotief.

Jolly Jumpers ging het 3e kwart fel van start en wisten een strakke defence neer te zetten. De speelsters gingen naar de basket en Lokomotief had moeite om de Tubbergenaren af te stoppen. Met resultaat: de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Eindstand 3e kwart: 38-34 voor Jolly Jumpers.

Het 4e kwart bleef het team uit Tubbergen strak verdedigen, wat mooie scores opleverde. De speelsters lieten zien dat ze over een lange adem beschikken en wisten de voorsprong verder te vergroten. Eindstand van de wedstrijd: 50-39 winst voor Jolly Jumpers.

Coaches Anna Steggink en Miranda Blokhorst waren tevreden over de gespeelde wedstrijd en zullen het team voorbereiden op de tweede dag van het NK. Tegenstander in de halve finale is BS Leiden.

Foto-credits: Huseyin Seker

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer