Judoka Carmen Dijkstra geselecteerd voor Europese Kampioenschappen

Carmen Dijkstra van judovereniging THAG is door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen -18 jaar. Een enorme prestatie, waar ze hard voor geknokt heeft. Om opgenomen te worden in de selectie dien je eerst zoveel mogelijk punten te verzamelen tijdens de meetmomenten.

Carmen had op alle momenten een podiumplek behaald en kwam daardoor in de selectie. Vervolgens word je dan uitgezonden door de Judo Bond Nederland (JBN) naar Europese toernooien. Tijdens de European Cup te Roemenië en te Berlijn scoorde Carmen tweemaal brons. Ook behaalde Carmen brons tijdens de Thuringer Cup te Bad Blankenburg.

Op grond van deze resultaten mag ze naar de Europese Kampioenschappen tot 18 jaar. Tien meisjes en tien jongens zijn door de JBN geselecteerd en zij reizen eind juni af naar Bosnië-Herzegovina. Van donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli is Sarajevo het decor voor dit toernooi.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer