Junioren Oud-Ootmarsum succesvol tijdens NK

Zondag 10 juni vonden de NK wedstrijden voor de jeugd plaats bij K.V. Zwolle in Groenlo. Wij waren met K.V. Oud Ootmarsum goed vertegenwoordigd. Er waren 19 jeugdleden die zich gekwalificeerd hadden om deel te nemen aan één of meerdere onderdelen. Dat is op zich al een mooie prestatie. Twee jeugdspelers zijn in de prijzen gevallen namelijk Naomi (foto onder) Scholten en Daan Heerdink (foto. r.). Naomi heeft 2 bekers in ontvangst mogen nemen. Ze is 3e geworden bij het onderdeel baan met 406 meter. En bij het onderdeel zetten wist ze de eerste prijs in ontvangst te nemen met 43,70 meter. Daan is 2e op de baan geworden met 496 meter. Vanavond werd dit nog even verder gevierd bij ons clubgebouw, de twee jeugdspelers zijn gehuldigd en tevens was er een aardigheidje voor de andere jeugdspelers die deel hebben genomen. Daan en Naomi namens de vereniging van harte gefeliciteerd.
Oud Ootmarsum 3 wint TKC CUP 2018
Na enkele spannende wedstrijden in de diverse rondes, stond afgelopen woensdag de finale van de TKC Cup 2018 op het programma bij de Nijstad. Oud Ootmarsum 3 had zich op verrassende wijze weten te plaatsten voor de finale door achtereenvolgens Lattrop 1, Soasel 3 en Wilskracht 1 uit te schakelen. Oud Ootmarsum 1 moest zelfs de voorronde nog spelen en behaalde de finale door te winnen van Lattrop 3, Lattrop 4, Hertme 2 en Brink 1. Dat Oud Ootmarsum 3 deze wedstrijd serieus nam, bleek wel aan Loco Ronnie die bewust 2 dagen vrij had genomen ter voorbereiding. Aangekomen in Weerselo bleek het derde ook nog eens de steun te hebben van de vele meegereisde supporters. Onder leiding van Jan van de Roatger, Hans en Erik Morsink, schalden de aanmoedigingen over Weerselo heen. Wel hadden de heren van het derde last van onderlinge emoties. Het team dat jaar in jaar uit geweldige prestaties levert, zal mede hierdoor volgend jaar ophouden te bestaan in deze samenstelling.
Liefst 4 van de 7 spelers spelen volgend jaar in een ander team. Dit tot teleurstelling van velen. Gedreven om nog eenmaal een topprestatie neer te zetten, kon worden begonnen aan de wedstrijd. Nadat de tos was gewonnen door Roel van de Balboer, mocht Hendrik van Kuupgait het eerste schot lossen. Duidelijk onder d  indruk van de relaxte gemoedstoestand bij Roel van de Balboer, plaatste hij zijn schot niet helemaal perfect. Roel bleek zijn gemoedstoestand echter te hebben gespeeld en dankzij de vele  spanningen die bij een finale komen kijken, plaatste hij zijn bal nog minder goed. Ook het daaropvolgende schot van beide teams was niet finalewaardig en nog steeds keek het derde tegen een kleine achterstand aan.
Het was echter “Good Oald” Waltertje van Hesselman die koelbloedig als altijd, een wereldschot maakte. Het eerste, duidelijk onder de indruk, moest het antwoord schuldig blijven. Tot aan het omlegpunt bleef Oud Ootmarsum 3 vervolgens grandioos schieten. De 1100 meter grens werd ruim gepasseerd in slechts 7 schoten en Oud Ootmarsum 1 keek tegen een enorme achterstand aan. De heren van het 1elieten het er echter niet bij zitten en begonnen goed te schieten. Aangekomen bij het omlegpunt was het verschil nog maar 90 meter. Oud Ootmarsum 3 bleef echter ijzig cool en op het laatste keurig geplaatste schot van Jan Bonke had Loco Ronnie Hohne een passend antwoord. De winst ging hierdoor verrassend naar het derde team.
Onder luid applaus arriveerden beide teams bij Ensink in Weerselo voor de prijsuitreiking. Na enkele mooie woorden van Frank Groeneveld, mocht Roel van de Balboer de beker in ontvangst nemen. In een emotionele toespraak sprak Roel de menigte toe. Na 3 jaar op rij kampioen, was dit één van de weinige prijzen die nog ontbrak op zijn palmares. Hij gaf aan dat hij daarnaast altijd best veel lawaai bij zich had maar dat hij, wanneer het puntje bij het paaltje komt, maar een klein hartje heeft.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer