Marc Houtzager wint eerste kwalificatie Grote Prijs van Twente

De sleutels van de Mercedes Smart Fourfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond overhandigd aan Marc Houtzager. Met zijn imponerend springende donkerbruine ruin Sterrehof’s Baccarat besliste de ruiter uit Rouveen de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente van komende zondag in zijn voordeel. Houtzager was de sterkste in een barrage, waarvoor na een uiterst selectief basisparcours slechts vier combinaties een startbewijs kregen.

Nadat Michael Greeve met zijn negenjarige donkerbruine bruine ruin Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) al op de eerste hindernis zijn kansen verloren zag gaan, stelde de Belg Jonas Vervoort met een foutloze rit op de bruine merrie Teavanta in de tijd van 34,83 seconde de norm. Marc Houtzager bleek er niet van onder de indruk. Op soevereine wijze reed hij met zijn twaalfjarige donkerbruine bruin naar een winnende chrono van 32,80 seconde. Daar kon de Zwitser Paul Estermann met Curtis Sitte niets meer aan veranderen. Hij kwam ten opzichte van de Rouvener 0,44 seconde te laat binnen. Als snelste vierfouters sloten Bart Bles met zijn bruine hengst Gran Canyon van HD en Gert-Jan Bruggink met zijn schimmelruin aan voor de prijsuitreiking.

De jonge Duitser Marcel Marschall zegevierde eerder op de dag in de rubriek over 1,45 direct op tijd om de Bramer Prijs. Met de negenjarige bruine merrie Crystal 17 (v. Corentan) was Marschall 0,37 seconde sneller dan de Italiaan Antonio Alfonso met de even oude bruine merrie Dream van Generhese. De Fransman Guillaume Foutrier eiste met Tchin de la Tour de derde plaats op.
Jarno van Erp was op de vierde plek de beste Nederlander met zijn tienjarige bruine hengst Daddy Cool Go (v. Sandro Boy. Eventingvedette Michael Jung mocht met Sportsman S de vijfde prijs afhalen.

De openingsrubriek van het CSI4 was voor de Braziliaan Paulo Stewart, die op het parcours over 1,40 meter op tijd om de Hulshof Accountants en Belastingadviseurs Prijs met de twaalfjarige schimmelruin Contiki aanzienlijk sneller was dan de concurrentie. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf met Citizen Metz en de Belg Jonas Vervoort met Cibalis completeerden de top drie. Ze werden gevolgd door de Nederlanders Kristian Houwen met de bruine merrie Drop Shot VM en Hendrik Jan Schuttert met de schimmelmerrie Farmers Proud HS.

Foto © Willem Pfeiffer/www.hippischtwente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer