Mark Tijkorte en Silke Tulk onbetwiste kampioenen tijdens NK

De klootschietafdelingen Noord- en Midden Twente hebben afgelopen zondag een geweldige prestatie geleverd door onder andere de twee allroundkampioenen in de koningsklasse te leveren. Bij de dames deden een aantal kanshebbers van Noord- en Midden Twente mee voor de prijzen. Lindsay Leussink (KV de Huier), Carlijn Hammink (KV Niej Haarbig) en Silke Tulk (KV Kleine David) waren kanshebbers op eremetaal. Op het onderdeel veld was Silke Tulk oppermachtig en versloeg de nummer twee op het veld met 100 meter verschil. Op het onderdeel straat was Carlijn Hammink de winnares. Zij had acht schoten nodig over de 1000 meter en schoot 44 meter over de finish. Silke Tulk werd tweede op de straat met 8 schoten en 2,30 meter. Lindsay Leussink (foto) maakte het Noord- en Midden Twente podium compleet door het brons te veroveren. Op het onderdeel zetten won Tulk haar derde medaille en haar tweede goud van de dag. Zij gooide een nieuw nationaal record door haar zetkloot 51,70 meter weg te gooien. De allroundtitel in categorie 5 ging, door haar twee nationale titels, naar Silke Tulk. Het is haar zevende allroundtitel in tien jaar tijd.

In categorie 6 was Annemarie Leusman-Bels wederom de winnaar. Zij won het onderdeel veld door 431 meter te gooien in vijf schoten. Ze had een ruime voorsprong op de nummer twee. Ook het onderdeel straat won Annemarie Leusman-Bels. Zij had 10 schoten nodig en gooide 43,70 meter over de finishlijn. Op het onderdeel zetten won Leusman-Bels haar derde medaille van de dag, nu een bronzen. Zij gooide 32,93 meter. De allroundtitel ging dit jaar wederom naar Annemarie Leusman, een knappe prolongatie.

In categorie 5 bij de heren maakten de heren uit Mander er een mooie strijd van. Mark Tijkorte en Robert Blankenvoort streden om de titel op de straat. Zij gingen uiteindelijk met een zilveren en een bronzen plak naar huis. Mark won zilver met een voorsprong van 72 centimeter op Robert. Ook het onderdeel veld leverde een zilveren medaille op voor Mark Tijkorte. De allroundtitel ging dit jaar, toch wel verrassend, naar Mark Tijkorte. Hij mag zich een jaar lang de beste klootschieter van Nederland noemen in categorie 5.

In categorie 6 bij de heren was Mark oude Luttikhuis van KV Mander een kanshebber op eremetaal. Hij begon met een zilveren medaille op het onderdeel veld. Hij gooide een afstand van 677,50 meter. Mark oude Luttikhuis pakte zijn tweede zilveren medaille op het onderdeel zetten met een afstand van 64,66 meter.

In categorie 7 wilde Robert Meijer van KV Mander dolgraag zijn allroundtitel verdedigen die hij vorig jaar bij zijn thuiswedstrijd gewonnen had. Richard Vlierman (foto) van KV Niej Haarbig won echter het onderdeel veld met een afstand van 659,70 meter, Robert Meijer werd tweede met een afstand van 631,45 meter. Robert Meijer won het onderdeel straat wel. Hij had als enige sporter in zijn categorie maar zeven schoten nodig om de 1000 meter te overbruggen. Ook op het onderdeel zetten won Robert Meijer de gouden medaille. Door drie individuele medailles was de allroundtitel wederom voor de man uit Mander.

In categorie 8 pakte Peter Kemperink van KV Niej Haarbig twee medailles. Op het onderdeel veld won hij een bronzen plak door in vijf schoten 507,40 meter te gooien. Bij het onderdeel zetten won Peter een zilveren medaille door zijn zetkloot 47,46 meter weg te gooien.

Herman Voshaar van KV de Huier werd derde op het onderdeel veld in categorie 9. Zijn tweede bronzen plak haalde hij op het onderdeel straat. Op het onderdeel zetten pakte hij nog een zilveren medaille.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer