Nederlandse kampioenen klootschieten geëerd in Oud-Ootmarsum.

Zondag is op de baan van KV Oud-Ootmarsum het Nederlands Kampioenschap Klootschieten verschoten. De banen lagen er prima bij, de uitslagen werden direct via een live-verbinding gepubliceerd op de wedstrijd locatie en rond de start van de veldbaan was het de hele dag gezellig. Anders dan andere jaren begonnen de wedstrijden op de veldbaan in plaats van op de straatbaan. Oud-Ootmarsum heeft een geweldig NK georganiseerd! De banen waren geheel autovrij, de veldbaan was goed geprepareerd en het onderdeel zetten werd gegooid van de wind af.

Dames
De dames in categorie 5 beten het spits af. Met 22 deelnemers was de opkomst groter dan de laatste jaren. Op het veld was de titel dit jaar voor Silke Tulk (foto archief) van KV Kleine David uit Fleringen. Zij begon haar wedstrijd met een geweldig losschot die ruim 120 meter liep, uiteindelijk schoot ze 572,85 meter in vijf schoten. Ze bleef de nummer twee, Britt Blokhuis van KV Beuningen maar liefst 100 meter voor in de eindranking. De derde plaats was voor Leonie Aveskamp van Vooruit Losser. Na het veld liepen de deelnemers door naar de straat om daar 1000 meter in zo min mogelijk schoten te overbruggen. Carlijn Hammink van KV Niej Haarbig wist de 1000 meter in acht schoten te overbruggen en schoot 44 meter over de finish. Silke Tulk werd tweede met acht schoten en 2,30 meter over de finish. Lindsay Leussink van KV de Huier werd derde met 9 schoten en 62,50 meter. Op het onderdeel zetten gooide Silke Tulk een nieuw nationaal record met 51,70 meter. Britt Blokhuis werd tweede met 46,10 meter en Rodjean Vos van KV Vooruitzicht werd derde met 44,18 meter.

In categorie 6 deden acht deelnemers mee. Annemarie Leusman-Bels van KV Mander won het onderdeel veld met een afstand van 431,00 meter. Denise Scholten van KV Oud-Ootmarsum won op haar thuisbaan het zilver met 371,40 meter. Daniëlle Vermeer van KV Klein Dochteren won de bronzen medaille door precies 20 meter minder te gooien dan Denise. Annemarie Bels won haar tweede gouden medaille op het onderdeel straat; zij gooide de 1000 meter in 10 schoten en had 43,70 meter over de finish. Denise Scholten werd wederom tweede, Mirjam ter Maat- Saaltink van KV Oud-Ootmarsum won het brons. Op het onderdeel zetten wist Denise Scholten het thuisvoordeel prima uit te buiten door 37,01 meter te gooien. Monique Eppink-Nieuwhuis van KV Beuningen werd tweede met 33,60 meter, Annemarie Leusman-Bels werd derde met 32,93 meter.

In categorie 7 deden zes deelnemers mee. Marga Overgoor van KV Dijkhoek won twee onderdelen, te weten de straat en het veld. Marianne oude Griep van KV Nooit Gedacht werd op beide onderdelen tweede. Ina Wiegers van KV Respelhoek werd derde op de straat, Anja Blankeau van KV Nooit Gedacht won het brons op het veld. Anja Blankenau won het onderdeel zetten op haar beurt voor Marga Overgoor en Marianne oude Griep.

In categorie 8 deden acht deelnemers mee. José ten Dam van KV Ons Streven had een zogeheten clean sweep door drie onderdelen te winnen, een prima prestatie. Op het veld werd Marjo Nieuwhuis van KV Beuningen tweede, Ina Velthuis van KV Lattrop Breklenkamp werd derde. Op de straat was Ina Velthuis tweede, de derde plaats werd ingenomen door Joke Spit van HKV. Op het zetten won Els Luttikhuis van KV Oud Ootmarsum een zilveren medaille, Ina Velthuis won het brons.

In categorie 9, de oudste deelnemersklasse, deden nog vier dames mee. Sanny oude Luttikhuis van KV Wilskracht had in deze klasse de clean sweep en won drie keer goud op de onderdelen straat, veld en zetten. Op het veld won Ricky Schuurman van KV Lattrop Breklenkamp drie zilveren medailles. Marietje Steijnmeijer van KV Oud Ootmarsum won brons op de onderdelen veld en zetten, Jannie Roest van Onderlingen won het brons op de straat.

Heren

De heren begonnen met de oudste leeftijdscategorie, categorie 9. Hier deden zeven deelnemers mee. Joop Platvoet van KV Kolkersveld Losser schoot in vijf schoten 465,30 meter. Herman Hemme van KV Noord Berghuizen werd tweede met een afstand van 454,60 meter. Herman oude Voshaar van KV Huier werd derde met een afstand van 435 meter. Op de straat werd Johan Fox eerste. Hij had 10 schoten nodig voor de 1000 meter en had 69,40 meter over de finish. Jan Benjamins van KV Steeds Verder Elim werd tweede, ook met 10 schoten. Hij had alleen 55,10 meter. Herman oude Voshaar pakte zijn tweede bronzen plak van de dag door 11 schoten en 95,30 meter over de finish te gooien. Joop Platvoet pakte op het onderdeel zetten zijn tweede gouden medaille door 43,75 meter te gooien. Herman oude Voshaar pakte zijn derde medaille van de dag, nu een zilveren. Jan Benjamins pakte ook een tweede medaille, op het zetten won hij brons.

In categorie 8 deden 16 leden mee. Hans Nijland pakte direct een gouden medaille door 570,90 meter te gooien. Alfons Tijink werd tweede met een afstand van 556,10 meter, Peter Kemperink van KV Niej Haarbig werd derde met 507,40 meter in drie schoten. Op de straat won Karel Bodde het goud met 9 schoten en 96,50 meter. Johan Meijerink van KV Noord Berghuizen pakte het zilver met 9 schoten en 55,50 meter. Ronny Adolfsen van KV Noord Berghuizen won de bronzen medaille door op straat 10 schoten en 178,10 meter te gooien. Bij het onderdeel zetten won Hans Nijland zijn tweede gouden medaille door 48,65 meter te gooien. Peter Kemperink won een zilveren medaille met 47,46 meter, Jan Leussink van KV Rossum werd derde met een afstand van 47,02 meter.

In categorie 7 deden 23 deelnemers mee en ging de strijd om het goud tussen Robert Meijer van KV Mander en Richard Vlierman van KV Niej Haarbig. Op het veld ging Richard er met het goud vandoor; 659,70 meter. Robert Meijer won het zilver met 631,45 meter, Bertil Velthuis van KV de Toekomst won het brons met een afstand van 601,85 meter. Op de straat won Robert Meijer. Hij had maar 7 schoten nodig om de 1000 meter te overbruggen. Erik Groener van KV Beuningen won het zilver door met 8 schoten de 1000 meter te gooien. Willy Baalhuis van KV Lattrop Breklenkamp won het brons; hij had 9 schoten nodig voor de 1000 meter en had 138,60 meter over de finishlijn. Op het onderdeel zetten won Robert Meijer ook het goud; hij had 57 centimeter over op de nummer twee Jan Bonke van KV Oud Ootmarsum. Derde werd Bertil Velthuis met een afstand van 56 meter.

In categorie 6 won Ivo Egbers van KV Steeds Vooruit het onderdeel veld. Hij gooide maar liefst 699,10 meter in vijf schoten, een afstand waar de heren in categorie 5 zich allemaal nog op stuk beten. Mark oude Luttikhuis van KV Mander werd tweede met een afstand van 677,50 meter. Derde werd Patric Kristen van KV Noord Berghuizen met 650,20 meter. Op de straat won Patric Kristen wederom de bronzen medaille, het zilver ging hier naar Raymond Borggreve van Ons Streven met 8 schoten en 109.10 meter. Patrick Fox van KV Lattrop Breklenkamp won het onderdeel straat door als enige in zijn categorie in 7 schoten de 1000 meter te overbruggen. Op het onderdeel zetten won Ivo Egbers (66,25m) het goud, Mark oude Luttikhuis (64,66m) het zilver en Maarten van Es (60,40m) van KV Noord Berghuizen het brons.

In de koningsklasse, categorie vijf heren, werden dezelfde drie onderdelen gegooid. Dat het allemaal nog een stukje beter kon bewees Mark Muntel van KV Lattrop Breklenkamp. Hij wist als enige van de dag de 1000 meter in zes schoten te gooien. Hiermee won hij het goud in categorie 5 op het onderdeel straat. De strijd om het zilver en brons werd uitgevochten door twee deelnemers van KV Mander. Robert Blankenvoort was eerder gestart en kwam tot 7 schoten en 77,05 meter. Mark Tijkorte kwam twee groepen na Robert over de finish en beide kloten liepen er bij hetzelfde inrit uit. Uiteindelijk bleek dat Mark 72 centimeter verder had gegooid dan Robert en hiermee waren de medailles op het onderdeel straat verdeeld. Op het onderdeel veld was Bas Senger van KV Beuningen oppermachtig. Hij gooide 698,85 meter in vijf schoten. Mark Tijkorte won zijn tweede medaille van de dag op het onderdeel veld, wederom een zilveren. Rutger Johannink won het brons door een afstand van 668 meter te gooien. Op het onderdeel zetten won William Hobbelink (65,00m) en Luuk Zanderink (63,48m) van KV Beuningen goed onderweg. Bjorn ten Dam van KV Ons Streven werd hier derde met een afstand van 63,25 meter.

Op de foto: Mark Tijkorte en Silke Tulk

Allroundkampioenen

De deelnemers die deelnemen op drie onderdelen kunnen ook in aanmerking komen voor het allroundkampioenschap.
Dames categorie 5: Silke Tulk
Dames categorie 6: Annemarie Bels-Leusman
Dames categorie 7: Marga Overgoor
Dames categorie 8: José ten Dam
Dames categorie 9: Sanny oude Luttikhuis

Heren categorie 5: Mark Tijkorte
Heren categorie 6: Ivo Egbers
Heren categorie 7: Robert Meijer
Heren categorie 8: Hans Nijland
Heren categorie 9: Joop Platvoet

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer