NEO strijdend ten onder tegen Suryoye: 2-1 na verlenging

NEO heeft de zo vurig gewenste promotie naar de tweede klasse niet kunnen bewerkstelligen. Net als in de andere twee nacompetitie wedstrijden scoorde Suryoye de winnende treffer in de absolute slotfase van het duel, namelijk de laatste minuut van de verlenging. Op voorhand waren de verhoudingen duidelijk. Suryoye was de favoriet en lopende de wedstrijd werd dat ook bewaarheid. In het eerste half uur was de balans dan wel in evenwicht, maar NEO had het in het verloop van het duel heel lastig tegen de makkelijk combinerende tegenstander. Cruciaal was de rode kaart voor Pascal van Berkum, daarover verderop meer.

De eerste gevaarlijke momenten speelden zich af voor de goal van Bart Reinds. Twee keer stond Jochem Stam aan de basis en beide keren kon de bal maar met moeite worden weggewerkt uit de doelmond van Suryoye. Diego van der Weide zorgde na tien minuten voor het eerste gevaar van de thuisclub, maar Bob Peterman stond zijn mannetje en dat niet de enige keer blijven.

Nadat Lucas Aydin de achterlijn haalde, maar de bal door Jesse Keur uit de doelmond kon worden gekopt kwam NEO na een kwartier op voorsprong. En hoe! Een afgemeten voorzet van Mauro Lohuis werd door Pascal van Berkum met een vernietigende volley achter Reinds geschoten: 0-1

Suryoye rechtte de rug en had al vlot gelijk kunnen komen. Eerst kopte Samir van Pieterson net naast uit een hoekschop en vlak daarna werd een zeldzaam slippertje van Robin Oude Kamphuis bijna afgestraft door Job ter Horst. NEO beperkte zich tot tegenhouden, maar de creativiteit van meerdere Suryoye-spelers stond garant voor meerdere kansen. Het vizier stond echter niet scherp en in twee gevallen was Bob Peterman op overtuigende winnaar de situatie de baas. In de laatste aanval voor de pauze was NEO bijna op 0-2 gekomen, maar van Berkum kon de bal vanuit een moeilijke hoek alleen nog tegen Reinds schieten.

Al na een minuut na de hervatting leek Suryoye op 1-1 te komen. Van der Weide pikte een uittrap van doelman Reinds op, maar zijn lob bleek veel te hoog. Vlak daarna werd de bal na een scrimmage voor het NEO-doel overgeschoten. Nadat Chris Cicek, die voor de pauze al een paar keer verwoestend naast had geschoten, een vrije trap overschoot, kantelde de wedstrijd definitief na de tweede gele kaart van Pascal van Berkum. Onhandige acties waren daar debet aan, maar het waren slechts kleine vergrijpen. Dit is in schril contrast tot de twee pittige overtredingen die de sterke middenvelder Marco Aydin mocht maken nadat hij in de eerste helft al geel had ontvangen. Een uiterst schrijnend geval van marchanderen van de arbiter. In plaats van met een man meer stond NEO ineens met een man minder op het veld. Uiteraard blijft het koffiedik kijken of de wedstrijd dan anders was afgelopen, maar een numeriek voordeel maakt nogal wat uit….

In het restant van de tweede helft kon NEO niet anders dan met vereende krachten verdedigen en de ploeg deed dat op fantastische wijze. Sporadisch kwamen de mannen van van Holland eruit en Stijn Baars schoot eerst naast en kon vervolgens een perfecte voorzet van Mauro Lohuis net niet krachtig genoeg inkoppen. Na ruim een half uur viel dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Een mooie aanval werd door Chris Cicek tegendraads ingeschoten: 1-1.

In het laatste deel van de reguliere 90 minuten schoot Suryoye nog wel een paar keer op goal, maar Bob Peterman had het er in die fase niet erg lastig mee. Tot de slotseconde, waarin Suryoye de zaak alsnog leek te beslissen. Marco Aydin (hij ja) slalomde langs alles en iedereen inclusief Peterman, maar Steven Zonder bracht redding op de lijn.

In de eerste helft van de verlenging kreeg NEO, na een eerste schot van Lucas Aydin, zowaar weer een paar aardige mogelijkheden. Jochem Stam schoot na een mooie aanval op Reinds, na een rare terugspeelbal kon Mauro Lohuis bijna profiteren en een prachtactie van Tim Bijker op de achterlijn eindigde ternauwernood in een corner. In de slotminuten van het eerste bedrijf eiste Bob Peterman weer een hoofdrol op. Eerst pakte hij een vlammend schot van van der Weide en de manier waarop hij een kopbal uit een hoekschop pareerde was fenomenaal.

In deel twee van de verlenging werd het spel steeds onnauwkeuriger. De ingevallen Eilyo was via de linkervleugel dan wel steeds dreigend, echte kansen leverde het niet meer op. Penalty’s dus, althans daar leek het op uit draaien. Tot de allerlaatste minuut. Robin Oude Kamphuis kon een voorzet net niet blokkeren en Chris Cicek punterde de bal binnen, NEO in ontreddering achterlatend. Er resteerde nog één aanval, nadat de arbiter NEO een vrije trap gaf en een Suryoye-speler zwaar onterecht direct rood kreeg, een lachwekkend goedmakertje. De vrije trap kon maar met moeite worden weggewerkt, waarna het meteen afgelopen was. Een verdiende overwinning voor Suryoye.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer