Nieuws KV Oud Ootmarsum

Vrijdag 15 juni vond het jeugdvriendentoernooi plaats. In spelvorm hebben ze verschillende onderdelen van klootschieten gedaan. Van precisie tot meters gooien. En ja voor iedereen was er ook een prijsje. Wij als jeugdcommissie vonden het een geslaagde avond want ook niet leden hebben op een mooie manier kennis kunnen maken met de sport klootschieten. Wie wil kan vrijdag 13 juli ook meedoen aan de postelhoekronde… en een paar keer meetrainen op de vrijdag mag natuurlijk altijd.

Hans Morsink wint bij TKC

Zondagmorgen waren ook de TKC straat kampioenschappen. Hans Morsink wist in zijn categorie te winnen. In dezelfde categorie was er een derde plek voor René Heesink. Henk Heerink werd derde in de hoofdklasse. Ook werden de prijzen voor de kampioenschappen baan uitgereikt aan het zesde team en het derde die speciaal na hun promotie wedstrijd naar Hertme zijn afgereisd om de beker in ontvangst te nemen.

NK Klootschieten senioren bij KV Oud Ootmarsum

Aanstaande zondag, 24 juni vindt in Oud Ootmarsum het Nederlands Kampioenschap Klootschieten plaats. Na een lange voorbereiding is de vereniging uit Oud Ootmarsum er helemaal klaar voor om ruim 200 klootschieters en nog eens 400 bezoekers te ontvangen. Hiervoor heeft men ruim 60 vrijwilligers bereid gevonden om te helpen met het parkeren, het parcours af te zetten en omleidingen te organiseren ook is de baancommissie al weken lang bezig om het parcours in optimale staat te laten zijn. De NK bestaat uit drie onderdelen en er wordt geschoten in vijf leeftijdscategorieën, bij de heren en bij de dames.

In de koningsklasse, welke start om 13.00 uur is het Luuk Zanderink die zijn titel moet verdedigen op het onderdeel straat en Rutger Johannink op het onderdeel veld. De baan is perfect geprepareerd en als het weer mee zit zou het voor hem (of anderen) mogelijk moeten zijn om de afstand van vorig jaar te verbeteren. Toen werd hij kampioen met 752 meter, vlak voor Europees Kampioen Rob schoten. Bij het zetten is alles mogelijk aangezien de winnaar van vorig jaar, Melle Analbers dit jaar niet meedoet. Het zet parcours is in Oud Ootmarsum gesitueerd op een “es”, dit betekent dat de schutters allen als het ware in een dal mogen gooien. Het parcours is te bereiken door vanuit de rotonde in Ootmarsum richting Lage (Duitsland) te rijden, en de borden “NK Klootschieten” te volgen. De tent ligt midden in het parcours, vandaaruit zijn de veldwedstrijd, straatwedstrijd en het zetten goed te bekijken en alles is makkelijk te belopen. Tenslotte wordt alles geregeld met de hulp van vrijwilligers dus bezoekers en deelnemers mogen rekenen op vriendelijke prijzen voor de drank en eventueel een hapje te eten.

Vanaf dinsdagmiddag zal de website van www.kvoudootmarsum.nl tijdelijk veranderden i.v.m. het te houden Nederlands Kampioenschap op de “Springendalbaan.. Alle deelnemers (incl. cat en onderdeel) worden op de site vermeld. Tijdens het NK zullen de gehele dag alle (tussen) uitslagen gelijk te zien zijn op de website per onderdeel en categorie. (uiteraard onder voorbehoud).

Vanaf ongeveer 9.30 uur zullen de eerste tussenstanden te volgen zijn.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer