Nuri Dijks troeft concurrentie af

Op Nuri Dijks stond vrijdag weer eens geen maat bij het CSI Twente in Geesteren. De in Gronau woonachtige ruiter troefde de complete concurrentie af in de hoofdrubriek van de dag voor het CSI2, de strijd om de Clip My Hors.TV Prijs. Op het progressieve parcours over 1,40 meter was Dijks met zijn dertienjarige schimmelruin Addison 11 (v. Caspar) meer dan een volle tel sneller dan nummer twee, de tegenwoordig voor de BWG Stables van de broers Schröder rijdende Lennard de Boer met zijn tienjarige bruine ruin Don Diego. De Duitse Isabelle Gerfer legde met Ironie du Bois Halleux beslag op de derde positie. Nicole Bokma bezette achter de Ierse Lucinda Roche op Izar LB met Let it Be Vdv Z de vijfde stek.

James Billington kaapte met zijn achtjarige bruine merrie Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL) de overwinning in de proef over twee fasen (1,35 meter) voor het CSI2 voor de neus weg van lokaal favoriet Eric ten Cate. De ruiter uit Geesteren had voor eigen publiek 0,17 seconde meer nodig met zijn twaalfjarige schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue). Hester Klompmaker nam met de vosruin Guesssina de derde plek voor haar rekening en hield daarmee laatste starter Ellen Zwijnenberg met haar bruine ruin Boncetto vierhonderdste seconde achter zich. De Belg Jeroen de Winter werd vijfde met L’Innocence van ’t Meulenhof.

Amber Fijen reed met haar twaalfjarige bruine ruin Hummer K (v. Spartacus) meer dan twee seconden weg van haar tegenstanders in de strijd om de CWD Sellier Prijs over 1,30 meter voor het CSI2. Jaime Marsh (GB) met Cita Z en Samantha Alexis Mackenzie (Can) met Gillette B konden haar nog het best bijbenen. Rianti Zwart finishte als vijfde met haar schimmelmerrie Elievia.

Jarno van Erp haalde over twee fasen (1,30 meter) om de Rob van Boxtel Equestrian Prijs voor het CSI1 de volle buit binnen met zijn achtjarige schimmelruin Felix (v. Al Capone). In een op een compleet Nederlands feestje uitdraaiende proef eindigde Doron Kuipers als tweede met de donkerbruine merrie Cukuta (v. Carthago) en nam Hester Klompmaker de derde stek voor haar rekening met de even oude bruine merrie Forever VDW (v. VDL Zirocco Blue). Hessel Hoekstra met de schimmelruin Qstar en Jur Vrieling met de donkerbruine hengst Freeman VDL maakten de top vijf compleet.

Bas Moerings noteerde in alle vroegte zijn tweede overwinning in Geesteren door in het CSI1 het progressief springen om de Paardenkliniek De Watermolen prijs naar zijn hand te zetten. Met de twaalfjarige vosruin Hervesther (v. Elvis ter Putte) bleef hij Remco Been met zijn zevenjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) ruim een seconde voor. Koen Westendorp deed het opnieuw goed en werd derde met de vosruin Helsinki, waarmee hij Don Willemsen met zijn bruine merrie Tinkerbell Z en Thom de Koff met de zwarte ruin Ghayano buiten het denkbeeldige podium hield.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer