Regioteam wint van oud Heracles met 2-0

“Oud Heracles komt graag naar u toe” staat op de website van Heracles. Dat dat geen loze kreet is, werd woensdagavond duidelijk. Op sportpark de Balk was oud Heracles met o.a. aanvoerder Nico-Jan Hoogma, Antoine van der Linden, Dennis van Dijk, Gerard Kocks, Erwin Ooms en Rik Platvoet de tegenstander. Nico-Jan Hoogma kwam uit voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, Hamburger SV en Heracles Almelo. Tegenwoordig is hij directeur topvoetbal bij de KNVB.

Rik Platvoet gold begin jaren negentig als één van de grootste voetbaltalenten van ons land. Hij doorliep alle Nederlandse jeugdelftallen tot en met het Olympisch team. De echte doorbraak bleef uit. Het meest productief was hij in de jaren 1999 tot en met 2003 toen hij voor Heracles Almelo uitkwam. Platvoet kwam tot 284 officiële duels waarin hij 100 keer scoorde.

Kort voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sander Oostwoud was het voormalig topscorer Platvoet die de bokaal overhandigde aan Rick Broek die voor de 3e keer topscorer werd van de gemeente Hardenberg. Afgelopen seizoen scoorde hij 34 keer voor Hardenberg ’85. Vanwege een knieblessure was Broek helaas niet inzetbaar tegen oud Heracles.

Tijdens de presentatie van het Regioteam overhandigde Albert Kamp, teamleider van de Almeloërs, een cheque van 250 euro aan een vertegenwoordiging van het Thomashuis. Het bedrag wordt aangewend als bijdrage voor een aan te schaffen AED. Ook Jeugd Balkbrug, de gezamenlijke jeugafdeling van VV Avereest en SC Balkbrug, kreeg een cheque van 250 euro voor de aanschaf van een app waarmee de jeugdtrainers hun voordeel kunnen doen.

Aan Allart Bisschop van de organiserende vereniging Avereest overhandigde Kamp maar liefst 20 toegangskaarten voor een thuisduel naar keuze van Heracles Almelo met toegang tot de businessclub. Daarnaast overhandigde Kamp nog enkele prijzen voor de verloting. Alles werd dankbaar in ontvangst genomen.

Op het warme sportpark de Balk zagen enkele honderden toeschouwers waaronder Jan Smit (erevoorzitter van Heracles Almelo en sinds september 2017 voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB) dat de “jonge honden” van het Regioteam met aanvoerder Gersom Klok de wedstrijd domineerden. Toen kort na de hervatting doelman Bob Helle van oud Heracles een safe met een blessure moest bekopen, werd hij vervangen door de jonge, uit Balkbrug afkomstige doelman Jorn-Jan van de Beld die de eerste helft het doel van het Regioteam verdedigde.

De stand was toen 1-0 voor het Regioteam. Op aangeven van Gersom Klok had Mark Boshove de bal tegen de touwen gekopt. Na de rust stond Bastin Kleinheerenbrink bij het Regioteam onder de lat. Hij werd nog wel een paar keer onder vuur genomen door o.a. Dennis van Dijk, maar hij hield zijn doel schoon. Van de Beld keepte ook goed in dienst van oud Heracles, maar kon niet voorkomen dat een vlotte aanval via Jeffry Plaggenmarsch mooi werd afgerond door Mark Boshove die de eindstand daarmee op 2-0 bracht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer