Sportlust Vroomshoop speelt zich veilig in de 4e klasse

Sportlust heeft zich afgelopen zondag op eigen sportpark middels een 2-1 overwinning op vv Diepenheim gehandhaafd in de 4e klasse. Op een sfeervol sportpark De Bosrand was de thuisploeg vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en boekte een terechte overwinning, waarmee klassenbehoud veilig werd gesteld.

Veel bezoekers hadden op Vaderdag de weg naar het sportpark gevonden om de finale tussen Sportlust (12e in 4A, 24 punten uit 24 wedstrijden) en vv Diepenheim (12e in 4B, 22 punten uit 26 wedstrijden). Sportlust had vorige week overtuigend gewonnen van vv Marienheem (3-0) en Diepenheim had thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SVV’91, maar in de verlenging alsnog met 5-1 gewonnen. Die verlenging had de bezoekers vertrouwen gegeven. Zij waren ook met veel supporters naar Vroomshoop gekomen.

Het publiek dat op tijd binnen was, zag een thuisploeg die werkelijk uit de startblokken schoot. Al na een dikke minuut pakte Sportlust een voorsprong. Jesper de Jager gooide een vrije trap in het strafschopgebied, waar Simon Spoor vol overgave de 1-0 in de verre hoek kopte. Dat maakte direct de verhoudingen duidelijk. Sportlust was uitstekend voorbereid en vooral in het eerste kwart van de wedstrijd kwam alles eruit. Diepenheim werd bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Korte combinaties op het middenveld werden afgewisseld met mooie aanvallen over de flanken.

Tim Spoor was in die periode ongrijpbaar. Al in de 6e minuut was het daarom opnieuw raak. Sportlust brak door over de linkerflank. Dinand Hankamp gaf de bal mee aan Tim Spoor en Tim dribbelde het strafschopgebied in, waar hij de 2-0 binnen knalde. Tim Spoor zijn directe tegenstander werd na 13 minuten gewisseld, dat was typerend voor het niveau dat Sportlust op de mat legde in de eerste 20 minuten. Daarna knokte vv Diepenheim zich enigszins terug in de wedstrijd, maar aan aanvallen kwamen de bezoekers nauwelijks toe. Sportlust legde nog enkele mooie aanvallen op de mat. Vooral de aanval met Stefhan de Vries als begin- en eindstation had een doelpunt verdiend, maar de thuisploeg kwam niet meer tot scoren.

Trainer Gerard Kocks gaf in de rust aan dat de Vroomshopers moesten blijven voetballen. Dan zouden ze niet in de problemen komen en ruimte voldoende krijgen om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat lukte de 2e helft iets minder. Vv Diepenheim bleef vechten voor de aansluitingstreffer, mede door snel de aanval te zoeken met lange ballen. Het eerste kwartier na rust kwam Sportlust daar echter niet door in de problemen. De Vroomshopers bleven de flanken zoeken en van daaruit gevaar stichten, mede doordat Lennard de Leeuw, Toon van Dam en Tsjeard Brinksma telkens goed stonden en de juiste voetballende oplossingen zochten. Het werd echter iets slordiger bij Sportlust.

Na 67 minuten kwam Diepenheim toch terug in de wedstrijd door opportunistisch spel. Een hoge voorzet achterin het strafschopgebied werd terug gekopt en van een meter of 8 hard ingeschoten. Het publiek van de bezoekers ging er nog eens goed achter staan, maar het was wederom Sportlust dat ging voetballen en de grootste kansen creëerde. Een vrije trap van Jesper de Jager ging net naast en een fantastische knal van Simon Spoor spatte uiteen op de lat. Even later werd diezelfde Simon Spoor met een leep kopballetje door Dinand Hankamp richting het vijandelijke doel gestuurd, maar de doelman was er net op tijd bij om de 3-1 te voorkomen.

Aan de andere kant verdedigde Sportlust het goed uit en gaf het niet veel weg. Tot de laatste 5 minuten. Met nóg een extra aanvaller werd de druk iets verder opgevoerd. De ingevallen spits werd één keer vrij voor doelman Tom Uitzetter gezet, maar die hoefde niet in actie te komen, want de spits schoot hoog over. Ondanks dat het arbitrale trio 6 minuten extra tijd bijtrok, kwamen de Vroomshopers zonder kleerscheuren de slotfase door en boekten dus de zo gewenste overwinning.

Sportlust heeft de laatste weken opnieuw de weg omhoog gevonden en heeft in de nacompetitie laten zien echt een maatje te groot te zijn voor de ploegen onderin de 4e en bovenin de 5e klasse. Zo nam Sportlust met een goed gevoel afscheid van Jesper de Jager (terug naar vv Kloosterhaar), Lennard de Leeuw (stopt), Anderson Lusseveld (naar vv Daarlerveen), aanvoerder Tom Uitzetter (stopt), leider Gerjan Hankamp en trainer Gerard Kocks (gaat naar Juventa’12 in Wierden).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer