Ted van Leeuwen per 1 juli technisch directeur FC Twente

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vrijdag ging de kogel door de kerk: Ted van Leeuwen wordt per 1 juli technisch directeur van FC Twente en moet leiding geven aan de terugkeer van de club naar de eredivisie. De 66-jarige Eerbeker is geen onbekende bij de Tukkers. Van Leeuwen werkte tussen mei 2015 en oktober 2016 ook in de Grolsch Veste en werd toen met FC Twente dertiende.

Bij zijn aantreden toen moest hij naast het saneren van vrijwel de gehele selectie ook een nieuwe ploeg optuigen. In het seizoen daarop stelde hij samen met de toenmalige trainer René Hake een nieuwe selectie samen en deze selectie werd zevende. Van Leeuwen verkaste daarna naar het Deense Esbjerg omdat de leiding van FC Twente Jan van Halst aanstelde. Na de komst van Fred Rutten als adviseur was het al snel duidelijk dat FC Twente zijn zinnen had gezet op een terugkeer van Ted van leeuwen als opvolger van Jan van Halst. Rutten en Van Leeuwen zijn geen onbekende van elkaar. Ook bij Vitesse werkten ze samen.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer