Topvoetbalster Anouk Dekker naar Gramsbergen

Komende vrijdag wordt op sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen weer afgetrapt voor het jaarlijkse 3-daagse “SPEQ Internationaal Vrouwenvoetbal Toernooi Gramsbergen”. Het toernooi is niet alleen erg populair in het binnenland maar ook weten nog steeds ieder jaar een aantal buitenlandse teams Gramsbergen te vinden. Nadat een tijdje geleden al bekend is gemaakt dat topscheidsrechter Pol van Boekel een aantal wedstrijden zal fluiten op het toernooi is nu ook bekend dat niemand minder dan topvoetbalster Anouk Dekker op het toernooi aanwezig zal zijn en de prijsuitreiking zal doen.

Anouk speelde vanaf haar zesde jaar bij de amateurs van SVZW uit Wierden. Daarna alle jeugdselecties bij de KNVB doorlopen, en toen ze speelde in het Nederlands elftal onder 19 overgestapt naar de Duitse competitie. Daar 2 seizoenen gespeeld en toen terug naar Nederland, ze tekende een contract bij FC Twente en speelde jarenlang het dit team als aanvoerster en spits in de Eredivisie, maakte meer dan 50 competitiedoelpunten en won 3 maal de landstitel. In 2015 tekende Anouk bij de Franse club Montpellier HSC waar ze tot op heden nog onder contract staat. Ook speelt ze in het Nederlands elftal en was erbij met het EK 2013, WK 2015 en het EK 2017.

Er doen dit jaar in totaal 40 teams mee op de vrijdag en zaterdag en dat betekent dat het toernooi helemaal vol zit! Teams kunnen zich dus helaas niet meer inschrijven voor dit fantastische toernooi. De 1e poulewedstrijden starten vrijdag om 17.20 uur. De officiële opening van het toernooi is vrijdagavond om 21.00 uur in de feesttent. Ieder team stuurt per mail een kort ludiek filmpje van haar eigen team, deze worden om de beurt getoond op het grote scherm in de tent, begeleidt met muziek en opkomst van de teams. Uiteraard zijn hier weer prijzen mee te verdienen. Daarna is er muziek in de feesttent met DJ duo Jumping Jacks!

Op zaterdagavond is er een grote feestavond met de bekende regionale DJ EJB. Er wordt net als vorig jaar weer gewerkt met polsbandjes om te zien wie 18 jaar of ouder is, zo is het voor de barmedewerkers en beveiligers in 1 oogopslag te controleren wie er alcohol mag en wie niet.

Het funtoernooi op zondag is niet verplicht voor de teams maar wel erg leuk om aan mee te doen. Hier gaan de teams de strijd met elkaar aan in verschillende spellen zoals bubble-voetbal en levend tafelvoetbal op de sportvelden wat vaak hilarische momenten oplevert. Zie ook de website: www.sv-gramsbergen.nl/705/het-toernooi/

Foto Anouk Dekker/Pol van Boekel: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer