Vijf nationale titels op NK-sprint voor Stepteam Twente

Zaterdag verscheen Stepteam Twente met 11 leden aan de start van het NK-sprint in Ede. Iedereen moest 3 maal sprinten. De jeugd reed 1 keer een sprint van 200 meter en 2 keer 400 meter. Ellen Fisscher mocht hier laten zien wat ze kon. Na de 3 afstanden te hebben gereden wist ze zich zeker te stellen van de Nationale titel. De junioren, senioren, masters en veteranen begonnen met een 200 meter sprint, gevolgd door de 400 meter en tot slot een slopende 800 meter.

Junior Nynke Engels reed naar een mooie 3de plaats. In dezelfde categorie eindigde Jasper Flink op de derde plek. Patrick Olthof reed dit jaar voor het eerst de sprint wedstrijd bij de junioren en maakte alle verwachtingen waar. Hij zette een nieuw sprint record neer op de 800 meter met een tijd van 1 minuut 32 seconden en 97 honderdsten.

Bij de dames masters veroverde Angeliek Kamphuis het goud in haar categorie. Het heren masters podium was mooi rood gekleurd. Plaatsen 1, 2 en 3 waren voor de steppers van Stepteam Twente. Op plaats nummer 3 stond André Thiemann, nummer 2 was voor Arjan Engels en op de eerste plaats stond Herm Flink. Geja Olthof wist haar Nederlandse titel bij de dames veteranen te behouden.

Als laatste categorie hebben we de konings en koninginnen klasse. Bij de dames senioren wist Fiona Olthof na de 3 sprint afstanden beslag te leggen op het brons. Teamgenoot Dinand Beuving (die voor het eerst aan een wedstrijd deelnam) wist eveneens beslag te leggen op een bronzen plak bij de heren senioren.

De eerst volgende wedstrijd zal plaats vinden in het Noord-Hollandse Westerland, maar het stepteam is ook al druk bezig met de voorbereidingen voor het Wereldkampioenschap dat dit jaar in Losser zal plaats vinden. Van 19 t/m 22 juli zullen er 4 verschillende soorten wedstrijden worden verreden; sprint, criterium, estafette en een marathon race. 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer