VIRO Criterium Cup Twente bouwt in 2018 verder uit

De VIRO Criterium Cup Twente kent in 2018 maar liefst vijf wedstrijden. Nadat de criterium cup de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een vaste en stabiele waarde op de wieleragenda, kan het in 2018 weer een extra criterium toevoegen aan de reeks van vaste criteriums die in de zomerperiode worden verreden. De mannenkoers in de Ronde van Enter, die wordt verreden op zaterdag 7 juli, telt dit jaar namelijk ook weer mee voor het klassement. De Ronde van Enter vindt plaats daags na de Ronde van Markelo, die dit jaar de aftap van de reeks doet op vrijdagavond 6 juli.

Maar liefst vier van de vijf wedstrijden kennen dit jaar hetzelfde programma met een mannen- en vrouwenkoers. Alleen in Enter wordt geen vrouwenkoers verreden en telt alleen de mannenkoers mee voor het klassement. Na vorig jaar voor het eerst een gelijk prijzenschema te hebben gehanteerd, doet de organisatie dit jaar opnieuw een stapje vooruit.

Omdat de verschillende criteriums zoveel als mogelijk proberen aan te sluiten bij evenementen die lokaal worden gehouden, is de periode waarin de wedstrijden worden gehouden wat meer opgerekt. Op die manier vertrouwen de wedstrijden op meer publiek tijdens de wedstrijden.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2018:

Vrijdag 6 juli Ronde van Markelo

Zaterdag 7 juli Ronde van Enter

Donderdag 23 augustus Ronde van Borne

Zondag 26 augustus Ronde van Oldenzaal

Zaterdag 1 september Ronde van Goor

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer