Vrouwen Triathlon Club Twente veroveren landskampioenschap RunBikeRun

Met een derde eerste plaats van het seizoen stelde het eerste vrouwenteam van TCTwente voor het eerst het landskamioenschap RunBikeRun zeker. Lesley Smit (Enschede), Deborah Wissink (Hengelo) en Nikki Olde Monninkhof (Oldenzaal) bleven de teams van Edo-sport (Maastricht), RTC (Tilburg) en Hellas (Utrecht) ruim voor op het parkoers dat grotendeels langs de Waalkade gesitueerd was.

In 2017 waren de vrouwen van TCTwente nog vijfde in de competitie. Dit jaar pakten ze direct vanaf de eerste wedstrijd op het Hulsbeek (Oldenzaal) de leiding in de competitie. In de daarop volgende races in Geel (Belgie), Hoogerheide (NB), Groningen en Nijmegen stonden ze altijd op het podium. Een prestatie die door geen enkel ander team geëvenaard is in zowel de vrouwen-  als mannencompetitie dit seizoen.
Waar het vrouwenteam van TCT vleugels kreeg in 2018 had het mannenteam van de vereniging een lastig seizoen. In voorgaande seizoenen blonk het team uit in consistente top vijf finishes waardoor het klassementspodium gehaald werd. Dit jaar werd het team door blessures achtervolgd waardoor het slechts tweemaal een vierde plek wist te bemachtigen. Dit resulteerde in een zevende positie in het eindklassement.
Vrouwen
Lesley Smit (Enschede), Deborah Wissink (Hengelo), Sam Wennink (Hengelo), Sanne Potman (Enschede), Marijke Abma (Enschede) en Nikki Olde Monninkhof (Oldenzaal).
Mannen
Devi Wolthuizen (Enschede), Koen Wiggers (Hengelo), Daan Schouten (Almelo), Remko Siers (Oldenzaal), Pim Venderbosch (Enschede), Pim de Kok (Enschede) en Luke Lyons (Enschede).
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer