Zaterdag ontknoping TCPM Tukker Cup in Hengevelde

Komende zaterdag staat de eerste finaledag van de TCPM Tukker Cup op het programma. Op de velden van W.V.V. ’34 in Hengevelde zullen vv Twenthe uit Goor en vv DETO Twenterand uit Vriezenveen uit gaan maken wie de beste is van onze prachtige regio Twente. Verder zal eerder op de middag (15.00 uur) een wedstrijd om de 3e plek worden gespeeld tussen Excelsior ’31 (O21) en Avanti Wilskracht.

Troostfinale Excelsior ’31 (O21) – Avanti Wilskracht – 15.00 uur

Een wedstrijd tussen de beloften uit Rijssen en de ervarende spelers uit Glanerbrug met één overeenkomst. Beide verenigingen hadden het niet gemakkelijk in de knock-out fase.

Excelsior ’31 mocht beginnen in de achtste finale tegen het hoog spelende DOS ’37. Na een spannende wedstrijd eindigde deze uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel, waar vervolgens Excelsior ’31 de penalty’s beter nam. In de kwart finale kwamen ze vervolgens de mede-talenten van HSC ’21 tegen. Deze wedstrijd was niet alleen spannend, maar volgens beide partijen van zeer hoog niveau. Uiteindelijk won Excelsior ’31 in Haaksbergen met 1-2. De halve finale werd bereikt, waarin vv Twenthe na 90 minuten te sterk bleek te zijn. Al leek Excelsior ’31 in de rust af te stevenen op een ruime overwinning, maar door “maar” een keer te scoren in de rust en een tactische omzetting van de tegenstander, bleek de spits van vv Twente (volgend jaar selectie Excelsior ’31) nogmaals z’n visitekaartje alvast af te geven. Na een spannend duel verloor Excelsior ’31 uiteindelijk met 1-3 en staat het zaterdag in de troostfinale.

Avanti Wilskracht kende een moeilijke knock-out fase. In de achtste finale kreeg de 3e-klasser W.V.V. ’34 op bezoek. Een koude avond zorgde voor weinig warms op de tribune, aangezien er maar 1 keer werd gescoord. Desalniettemin, die goal telde voor Avanti, waardoor ze zich mochten opmaken voor de kwart finale tegen GFC Goor. Een wedstrijd die zich in de poule ook al afspeelde (6-1 winst voor GFC) en hier had Avanti wat goed te maken. Uiteindelijk lukte dit en trok Avanti aan het langste eind door met 2-3 te winnen. In de halve finale bleek uiteindelijk DETO een maatje te groot. In de rust stond Avanti dan ook met 0-3 achter, maar toch bleek een kleine stunt in de maak toen Avanti op 2-3 terugkwam na de rust. DETO herstelde zich direct na de aansluitingstreffer en liep vervolgens uit naar 2-8.

Wederom moeten de talenten van Excelsior ’31 tegen een 3e-klasser, Avanti Wilskracht, en net zoals in de halve finale, kan dit nog wel eens een heel spannende pot gaan worden. Aanstaande zaterdag om 15.00 uur bij W.V.V. ’34 te Hengevelde.

Finale vv Twenthe – vv DETO Twenterand – 18.00 uur

De finale tussen twee verenigingen die na de competitie nog ‘even’ door mochten voetballen voor promotie. Uiteindelijk slaagde vv Twenthe hier jammer genoeg niet in, maar lukte DETO uiteindelijk wat ze aan het begin van het seizoen niet hadden verwacht. Promotie naar de hoofdklasse!

vv Twenthe lukte het uiteindelijk dus niet, maar toch kan scheidend trainer Michiel Mensink met een prijs afsluiten bij vv Twenthe Goor. De finale van de TCPM Tukker Cup is gehaald, en dat mag knap genoemd worden, aangezien het allemaal zware tegenstanders waren voor Twenthe. In de achtste finale mocht Twenthe op bezoek bij Juventa ’12 uit Wierden. Na een moeizame pot werd deze mede 3e-klasser verslagen met 2-3. Vervolgens in de kwart finale kregen ze 1e-klasser De Zweef op bezoek en ondanks dat de Zweef het betere van het spel had, was Twenthe effectiever en versloegen ze de gasten uit Nijverdal knap met 3-1.

De halve finale werd vervolgens wederom effectief gewonnen door Twenthe door fouten van de talenten van Excelsior ’31 genadeloos af te straffen en uiteindelijk met 1-3 te winnen. De trainer had misschien vervolgens wel een finale gehoopt tegen Avanti Wilskracht (zijn nieuwe club volgend seizoen), maar een finale tegen DETO zal hij ook niet erg hebben gevonden. ‘We gaan onze huid duur verkopen’, gaf hij deze week aan.

Automatisch de favoriet voor de finale, de ploeg die in een ‘flow’ zit, promotie naar de hoofdklasse. DETO kan er dit seizoen nóg een prijs aan toevoegen, maar dan moet er eerst afgerekend worden met vv Twenthe tijdens de finale van de TCPM Tukker Cup.

DETO kende een wat overtuigende knock-out fase, dan de overige halve finalisten, met uitzondering van de achtste finale. GVV Eilermark verzette zich hevig in Vriezenveen en kon uiteindelijk een 0-0 over de streep trekken om vervolgens penalty’s te nemen. Toch bleek DETO hier sterker in en mochten ze verder bekeren in dit toernooi. De kwart finale was SDC ’12 in Denekamp een prooi voor de heren van trainer Jos van der Veen. 2-5 werd er gewonnen. In de halve finale leek het uiteindelijk snel beslist tegen Avanti Wilskracht. Na een ruststand van 3-0 leek er niets aan de hand, maar toch kwam Avanti sterk terug. Na iets te lang van de rust te hebben genoten stond het ineens 2-3 en leek er een kleine stunt in de maak. Toch herstelde DETO zich direct na de aansluitingstreffer en liep het ver uit naar uiteindelijk 2-8.

Gaat DETO er nog een prijs aan toevoegen of gaan de heren van vv Twenthe hun huid heel duur verkopen? Wie wordt de eerste winnaar van de TCPM Tukker Cup, wint een leuk bedrag voor hun club én mag Oud FC Twente thuis ontvangen?

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer