Zilveren medaille voor Bas Leusenkamp van Fysion op het NK

Afgelopen zaterdag kwam Bas Leusenkamp van gymsportvereniging Fysion Nijverdal in actie tijdens de Bondskampioenschappen 3e divisie heren turnen van de KNGU in Hoofddorp. De beste 12 turners uit heel Nederland in de categorie instap mochten aan de meerkamp finale meedoen. Op zes turnonderdelen werd uiteindelijk gestreden om de titel! Bas haalde met 1 tiende verschil op de nummer drie een vijfde plaats in het eindklassement.

Maar het NK was voor Bas en trainers Jacco Zomer en Robert Grootenhuis nog niet afgelopen. Zondag mocht hij nog strijden op het NK toestelfinales in Hoofddorp. Op de onderdelen voltige en ringen had hij de tickets gewonnen, door bij beste 6 turners per toestel te eindigen op het ½ finale NK enkele weken geleden in Kampen. Nog twee kansen om alsnog een medaille te winnen op het NK!

Op het onderdeel voltige liet hij een hele mooie oefening zien en bleef het heel spannend of hij op dit onderdeel de eerste plaats zou halen! Helaas was 1 turner met 0.01 pt. beter en mocht Bas de zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook op het onderdeel ringen liet hij een super nette oefening zien aan de jury. Ook hier lagen de uitslagen heel dicht bij elkaar. Met 18,9 punten behaalde Bas de 5e plaats. De turner op de eerste plaats had 19,2 punten..

Tot slot was er nog een grote verrassing voor Bas! De beste 6 turners in de meerkamp finale mogen op zaterdag 23 juni deelnemen aan de Ahoy Supercup! Deze wedstrijd is een onderdeel van de Dutch Finals van de KNGU die worden gehouden op 23 en 24 juni in Rotterdam.

Foto’s: Fysion

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer