AV Goor Cityrun by Night tijdens Ronde van Goor

Er wordt een hardloopwedstrijd toegevoegd aan het programma van de Ronde van Goor. Daarvoor hebben de organisatie van de wielerronde, de Stichting Wielerevenementen Goor, en de Goorse atletiekvereniging AV Goor ’75 de handen ineen geslagen. Op zaterdag 1 september zal na de laatste wielerkoers de AV Goor Cityrun by Night georganiseerd worden. Die gaat grotendeels over hetzelfde parcours als de wielerronde en heeft een afstand van 2 Engelse mijlen, ofwel 3,2 kilometer.

“We willen de inwoners van Goor graag betrekken bij de wielerronde. Dat doen we op allerlei manieren, maar al langere tijd zochten we naar iets waardoor iedere Gorenaar ook daadwerkelijk zelf deel kan nemen”, aldus Michiel Slot, voorzitter van de wielerstichting. “Door de Dikke Banden Race, die we voorafgaand aan de twee wielerkoersen organiseren, kon de jeugd tot en met dertien jaar al deelnemen. Nu kan iedereen vanaf veertien jaar meedoen aan de loopwedstrijd. Die is toch gemakkelijker toegankelijk voor recreanten, dan een wielerwedstrijd voor die categorie.”

Bij de Goorse atletiekvereniging lag de wens om een loopwedstrijd in het Goorse centrum te organiseren, stelt AV Goor ’75 voorzitter Aschwin Kruders: “Er lopen veel mensen hard in Goor en hoewel wij buiten de stad wel de goed bezette Bovenberglopen organiseren, is er geen loopevenement in Goor zelf. Dat vonden wij een gemis, maar tot nu ontbrak het aan de middelen om het wel te organiseren. We zijn heel blij dat de Stichting Wielerevenementen Goor dit met ons op wil pakken en ik ben er ook van overtuigd dat we elkaar op deze manier gaan versterken.”

Programma

De Ronde van Goor begint op 1 september om 16.30 uur met de Dikke Banden Race, waarvoor inschrijven al mogelijk is via dikkebandenrace@rondevangoor.nl. Een uur later is de wielerwedstrijd voor elite vrouwen en om 19.00 uur rijden de elite mannen. De beide wielerwedstrijden tellen opnieuw mee voor de VIRO Criterium Cup Twente. Om 21.15 uur gaat de AV Goor Cityrun by Night van start. Die gaat grotendeels over hetzelfde parcours als de wielerronde, maar kent een extra lus via de Grotestraat en een keerpunt in de Voorstraat. Er worden twee rondes gelopen. Inschrijven voor de loopwedstrijd kan via www.inschrijven.nl.

Op de archieffoto:  Gert-Jan Wassink wint de Hof van Twente Loop

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer