Baankampioenschappen KV Oud Ootmarsum groot spektakel

Woensdagavond werden de baankampioenschappen van KV Oud Ootmarsum verschoten op de Springendalbaan in Oud Ootmarsum. Er werd gespeeld volgens een afvalsysteem in twee groepen (groep A, team 1 t/m 6 en groep B, team 7 t/m 11). De wedstrijd ging over 5 schoten en per team kreeg men een voorsprong/achterstand van 25 meter. Maar liefst 60 man had zich opgegeven en vanaf het begin leverde dit veel spektakel en verrassende uitslagen op. In groep 1 viel op dat er in de 3e ronde al geen enkele schutter van Oud Ootmarsum 1 meer in zat.

In de halve finale in groep 1 ging de strijd tussen Dennis oude Nijhuis en Peter Beld en Michel Tijans en Hans Morsink. Peter die met 50 meter achterstand moest beginnen, begon voortvarend en na 3 schoten was het verschil nog minimaal. De laatste 2 schoten van Jopie waren echter fenomenaal en daarmee wist hij Peter toch te verslaan. Hans Morsink begon met een voorsprong van 50 meter op Michel Tijans en gaf door constant te blijven schieten dit ook niet meer weg.

In groep 2 stonden Jan Lohuis en Henk Steinmeyer tegenover elkaar net als teamgenoten Johnny Arends en Gert Smoes. Jan kreeg 25 meter voorsprong op Henk (en overigens 225 op Peter Beld) maar dit bleek in de onderlinge strijd niet genoeg. Henk (Venboer) behaalde de finale. In de andere halve finale had Gert 2 mindere worpen waardoor de achterstand niet meer in te halen viel. Johnny schoot het keurig uit behaalde de finale.

In de finale ging het dus tussen Henk en Johnny in groep 2 en Hans en Dennis in groep 1. Dennis begon niet zo sterk op het achterste gedeelte op de baan en Hans had 5 geweldige schoten. Hierdoor wist Hans uiteindelijk vrij eenvoudig deze finale te winnen van Jopie. De andere finale bleef spannend tot het einde. Johnny plaatste zijn laatste worp prima maar Henk mocht hier nog op schieten. Doordat Henk zijn bal echter in het wat lossere gedeelte van de baan plaatste, bleef de bal net iets achter bij die van Johnny. Hierdoor was Johnny de winnaar van groep 2. Algemeen winnaar was Hans Morsink die het verst schoot in 5 schoten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer