Brons voor Wies Bekhuis en Anna Nieuwstad NK beachvolleybal tot 19 jaar

Afgelopen weekend was het weer zover. Het NK beachvolleybal voor junioren stond op de agenda en werden gehouden op het Scheveningse strand. Daar waar vorig jaar het duo Wies Bekhuis en Elin Hooghout goud pakte in de categorie meiden <17jaar, werd er nu gestreden in de klasse <19jaar. Het Beach team duo werd nu gevormd door Wies Bekhuis en haar partner Anna Nieuwstad. De zaterdag ochtend begon voortvarend waarbij alle beachvolleybal wedstrijden werden gewonnen. Hiermee plaatsten de dames zich voor de winnaarsronde in het middag programma. Ook daar lieten de dames van BTN er geen gras over groeien en konden alle wedstrijden naar zich toe trekken.

Op naar de zondag, waarbij de beste acht teams verdeeld werden onder twee poules. Een ander kaliber kwam tegenover de meiden te staan. Twee wedstrijden werden gewonnen en één verloren, dat betekende een tweede plaats in de poule en een kruisfinale voor de boeg. De meiden waren gebrand om een goed resultaat neer te zetten, maar het begin van deze halve finale was voor de tegenpartij, Nadine Everaert/Serena van der Made. Er werd direct een verschil in punten gemaakt, en de tegenstander gaf deze voorsprong niet meer af. De tweede set werd uit een ander vaatje getapt. De wedstrijd ging gelijk op tot 12-12 maar daarna maakten Wies en Anna vijf punten achter elkaar.

Het gaatje was geslagen, maar de tegenstanders waren vandaag stug en vochten zich terug. Met een stand van 22-22 was de spanning te snijden. Helaas trokken ze net aan het kortste eind en verloren de halve eindstrijd. Toch een zeer verdienstelijke derde plek omdat de tegenstanders in de andere halve eindstrijd moesten opgeven i.v.m. blessure. Het toernooi onder 19 jaar, is gewonnen door de meiden van Kadijk Beach Team, Hannah van Esch/Danique Timmermans die in de voorronden nog van Wies en Anna hadden verloren.

Op de foto 2-1-3. Nadine Everaert/Serena van der Made – Hannah van Esch/Danique Timmermans – Anna Nieuwstad/Wies Bekhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer