DETO Twenterand wint eerste TCPM Tukker Cup

Afgelopen zaterdag 30 juni was het dan zover. De finaledag van de TCPM Tukker Cup met om 15.00 uur de wedstrijd om de 3e plek tussen Avanti Wilskracht en Excelsior ’31 (O21) en om 18.00 uur de grote finale tussen vv Twenthe uit Goor en vv DETO uit Vriezenveen. Op een snikheet sportpark bij WVV ‘34 op  ’t Ruperts Erve in Hengevelde, trotseerden ongeveer 200 mensen de warmte om te kijken wie de beste amateurclub uit Twente zou worden. In de finale van de TCPM Tukker Cup  had DETO Twenterand geen enkele moeite met Twenthe uit Goor.

Al na zes minuten was het duel beslist met goals van Kevin Aman en Kevin Peppels. DETO liep verder uit en in de rust stond het dan ook al 5-0 voor door 2 goals van Frank Smit en 1 keer door Kevin Peppels. Beide  ploegen hadden in deze helft ook een penalty gemist. Uiteindelijk won DETO met 7-1 door treffers van Kevin Aman en Kevin peppels. Jelmer Plegt zorgde voor de eretreffer. DETO mag zich door deze overwinning, officieel de beste amateurclub uit de regio Twente noemen en wint naast een waarde cheque, ook een wedstrijd tegen Oud FC Twente op eigen terrein.

De troostfinale tussen Avanti Wilskracht en Excelsior ‘31(O21) is gewonnen door Avanti na strafschoppen. De wedstrijd eindigde in een spannende 4-4 eindstrand en Avanti nam met een 5-4 eindstand de strafschoppen beter.

Voor volgend jaar heeft de organisatie nog 1 plek vrij bij de heren. Nieuw is een dames categorie, waar nog 6 plaatsen vrij zijn. Voor meer info kijk www.tukker-cup.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer