Judoka Carmen Dijkstra als vijfde geëindigd bij EK

Zaterdag 30 juni was het zover en kon Carmen Dijkstra van judovereniging THAG eindelijk de tatami (judomat) betreden om te proberen een podiumplek te bemachtigen. Carmen begon voortvarend en nam het na een vrijloting op tegen de Italiaanse Simonetti. Deze partij besliste ze overduidelijk in haar voordeel, waarna de Hongaarse Petra Farago het moest ontgelden. In de halve finale moest Carmen helaas haar meerdere erkennen in de Francoise Fontaine.

Hierdoor werd Carmen verwezen naar de strijd om het brons. De Litouwse Justina Kmieliauskaite won deze partij, maar met een vijfde plek mag Carmen dik tevreden zijn, ze heeft laten zien dat ze in dit sterke deelnemersveld thuis hoort. Carmen heeft het voordeel dat zij nog een jaar in de categorie tot achttien jaar judoot, haar tegenstandsters gaan een leeftijdscategorie hoger. Zondag 30 juni volgde nog het landenteams, hier mocht Carmen ook aan deelnemen. Met de andere Nederlandse deelnemers (in totaal 10 dames en 10 heren) heeft Carmen een onvergetelijke ervaring meegemaakt. Maar ze gaf zelf al gelijk aan dat het naar meer smaakte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer