Judoka’s Anne den Ottolander en Sifra van Leeuwen behalen bruine band

De judoka’s van Judovereniging THAG van de locatie Tubbergen hebben hun halfjaarlijkse examen weer afgelegd. Ieder half jaar kunnen ze proberen om een hogere band of slip te behalen. Iedereen start met witte band en kan dan na de slips geel, oranje, groen, blauw en bruin proberen om de hele gele band te behalen. Daarna weer slips en naar de oranje band. Zo gaat het verder tot de bruine band. Daar gingen Anne den Ottolander en Sifra van Leeuwen voor op. beiden hadden hard geoefend en lieten een goed examen zien. Na het behalen van de bruine band kunnen ze gaan oefenen voor de zwarte band. Voor dit examen moeten ze naar de Judo Bond Nederland, waarbij speciaal opgeleide beoordelaars bekijken of ze de felbegeerde band behalen.

De andere judoka’s lieten ook veel verschillende worpen, houdgrepen, kanteltechnieken en natuurlijk ontbraken de valtechnieken ook niet. Niet alle judoka’s gingen op voor een nieuwe band, zij proberen het over een half jaar weer. Na afloop reikte leraar Remco Timmers de volgende banden en slippen uit:

Jordy Oude Monnik – Oranje; Kasper Grootenhuis – Geel + oranje slip; Jurian Oude Hengel – Geel; Stijn Lucas – Geel; Jesse Spijker – Geel; Sven Winkels – Wit + oranje slip; Guus Oude Hengel – Wit + oranje slip; Leon Hagen – Wit + oranje slip; Sifra van Leeuwen – Bruin; Anne den Ottolander – Bruin; Senna de Hollander – Blauw; Julia den Ottolander – Blauw; Douwe Lesscher – Groen; Anne-Fleur Evers – Oranje en Zenna Oude Geerdink – Wit + oranje slip.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer