KV Mander schrijft historie

KV Mander heeft afgelopen zondag historie geschreven door de KTO-cup voor het onderdeel veld te winnen als gastteam. De KTO-cup is een wedstrijd volgens afvalsysteem waar verenigingen van de afdeling KTO aan mee kunnen doen. KV Mander, lid van de afdeling Noord-Twente mocht dit jaar voor het eerst meedoen en wist gelijk de cup met de grote oren mee naar huis te nemen. De finale werd gegooid op de veldbaan van KV Lemselo.

Bart Kamphuis verscheen namens KV Mander als veuropscheeter aan de stok. Hij mocht het eerste schot van de in totaal 24 doen. Ieder team bestaat uit acht spelers en gooien drie schoten per speler. KV Mander begon wat minder en keek vanaf het eerste schot tegen een kleine achterstand aan. Robert Meijer kon met het vijfde schot de spanning terugbrengen, door zijn kloot ruim 40 meter door de lucht te gooien en precies op het juiste punt te laten vallen. Hierna ging de wedstrijd lang gelijk op. Beide teams deden goede en minder goede schoten, zoals dat hoort in een finale.

Nadat beide teams voor de tweede keer het keerpunt hadden bereikt lag Mander een kleine 15 meter voor. Wederom was Robert Meijer aan zet voor zijn derde schot van de wedstrijd. Hij gooide wederom een eind door de lucht en ook dit schot viel perfect. In de bocht mocht René Blankenvoort nog een keer zijn kunsten vertonen en plaatste zijn kloot perfect op het veld. Mark oude Luttikhuis kon het karwei na 23 schoten afmaken voor KV Mander. Hij gooide een perfect schot waar Beuningen geen antwoord meer op had.

Zodoende wisten de mannen uit Mander, onder toeziend oog van veteraan Eef Blankenvoort, de KTO cup te winnen met een schot verschil van KV Beuningen. Een unieke prestatie van het team, bestaande uit Robert Meijer, René Blankenvoort, Mark Tijkorte, Mark oude Luttikhuis, Bart Kamphuis, Arjan Blankenvoort, Walter Kock en Robert Blankenvoort. Wisselspelers Marco Veenhuis en Koen Schuurman mochten natuurlijk niet ontbreken op de baan. Coach Richard Blankenvoort pepte de heren voor de wedstrijd op en bedankte in zijn dankwoord o.a. de afdeling KTO, de tegenstanders, de supporters en de organiserende vereniging KV Lemselo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer