Maik Slot: ‘Mij wordt verteld dat ik op de meest rare manieren weet te scoren’.

Wie is Maik Slot?

Ik ben 24 jaar. Geboren en getogen in Oldenzaal en heb al 2,5 jaar een relatie. Tevens ben ik werkzaam als calculator/tekenaar bij de Lammerink Groep in Ootmarsum.

Wat vind je nou zo leuk aan waterpolo?

Dat het een compleet andere teamsport is dan andere veel beoefende teamsporten. Het is een dynamische sport waarbij veel kracht, techniek en uithoudingsvermogen komt kijken. En dit alles in het water.

Wat is je favoriete positie?

Op positie 6 (spits)

Wat voor soort waterpoloër ben je? Hoe kun jij je als waterpoloër onderscheiden met andere spelers?

Een onvoorspelbare speler voor de tegenstander denk ik. Er wordt mij vaak gezegd dat ik op de meest rare manieren weet te scoren. Ik onderscheid mij met andere spelers door mijn doelgerichtheid.

Hoe lang doe je al aan waterpolo? Altijd al bij OZ&PC?

Vanaf mijn 7e ben ik al lid van OZ&PC. Ik ben begonnen bij het wedstrijd zwemmen en op mijn 9e overgestapt naar de waterpolo.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan waterpoloën?

Mijn broer speelde al waterpolo bij OZ&PC, toen ik enkele wedstrijden heb gezien wilde dat ook graag gaan doen.

Hoe leeft de sport waterpolo in je familie en omgeving?

Ik heb heel wat jaren met mijn broer in het eerste gespeeld en de meeste jongens waar ik mee samenspeel zijn ook al heel lang vrienden.

Wat betekent waterpolo voor jou?

Ik vind het belangrijk om te sporten. Waterpolo is ook een uitlaatklep voor mij, hier kan ik mijn energie in kwijt. En vind het gewoon hartstikke leuk om te doen. Daarnaast ben ik wel erg fanatiek en kan ik niet zo goed tegen mijn verlies.

Hoe kijk je terug op afgelopen seizoen?

Afgelopen seizoen was geweldig. We hebben boven verwachting gepresteerd en hebben promotie/degradatie wedstrijden mogen spelen voor de Eredivisie!

Jullie mochten strijden voor promotie naar de Eredivisie. Helaas is dit niet gelukt. Een domper?

Verliezen is altijd vervelend. Maar het was wel duidelijk dat we nog niet klaar zijn om in de Eredivisie te mogen spelen.

Is er één bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

De beker finale van vorig seizoen. Dit was de eerste keer dat we op zo’n groot podium mochten spelen. We zijn er met drie bussen naartoe gegaan. Ondanks het verlies zal ik die ervaring nooit meer vergeten.

Hoe ziet een wedstrijd er voor jou uit?

Fanatisme van de ploeg, gretigheid naar de overwinning een goede sfeer op de tribune maakt het voor mij tot een echte wedstrijd.

Wat doen jullie tussen twee seizoenen in ter voorbereiding op het volgende seizoen?

Eerst hebben wij een paar weken rust. In augustus pakken we langzaam de trainingen weer op en spelen we voorbereidingstoernooien en oefenwedstrijden.

Hoe gaan jullie komend seizoen in? Kampioensaspiraties?

Afgelopen jaren hebben we onze doelstellingen ruimschoots behaald. De doelstelling voor aankomend jaar is nog niet vastgesteld maar ik denk persoonlijk dat we weer in de top van de 1e klasse moeten kunnen meedraaien.

Wat wil je met je huidige club bereiken en is dit realistisch?

Ik zou het geweldig vinden om met OZ&PC in de Eredivisie te spelen. Afgaand op afgelopen seizoen kunnen we een heel eind komen mits we er hard voor blijven werken.

Wat voor een tip zou je een beginnend waterpoloër geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Zorg dat je plezier houdt in het spelletje. En veel trainen natuurlijk!

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Een mooi podium voor de amateur sporter.

Foto’s: Albert ten Hove en Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer