Beachteam Wies Bekhuis – Elin Hoonhout actief in Lorca, Spanje

Het CEV WEVZA 8-landen toernooi te Lorca (Spanje) waar de Nederlandse afvaardiging meiden en jongens onder de 18-jaar afgelopen weekend speelden is met wisselend succes afgesloten. De meiden van Beach Team Nederland, met onder andere Wies Bekhuis en Elin Hoornhout (foto)  begonnen het toernooi goed en wonnen de eerste wedstrijd van het Franse team met 2-0.

Daarna stonden de Portugese meiden op het programma. De temperatuur stond bij de start van de wedstrijd op het moment van beginnen op 40° en dat waren temperaturen die de Nederlandse meiden niet gewend zijn. Deze wedstrijd werd toch zeer hoogstaand beachvolleybal gespeeld en de wedstrijd eindigde in een zeer nipt verlies in setstanden, 2-1 voor de Portugese dames. De laatste wedstrijd van de eerste speeldag werd gespeeld tegen Spanje 2, en werd ook winnend met 2-1 afgesloten en bonden Spanje 2 aan de zegekar.

Dag 2 werd gestart tegen Spanje 1, deze dames waren een zeer goed op elkaar ingespeeld team, toch maakten Wies en Elin het deze dames nog erg lastig en ook deze wedstrijd werd nipt verloren in setstanden 2-1. Met deze uitslagen stonden de meiden 3de en konden de kruisfinales tegen de Portugese meiden beginnen. Het zand werd met water besproeid ivm de extreme hitte van 40°+ De wedstrijd werd gespeeld en ook voor de 2de keer won het Portugese duo met de kleinst mogelijke verschillen. Hierdoor mocht het Nederlandse meidenteam strijden om de 3de en 4de plek.

Helaas was de focus de laatste wedstrijd minder en konden het Spaanse 2de team redelijk makkelijk een podiumplek bemachtigen. Einduitslag 1: Spanje 1, 2: Portugal, 3: Spanje 2 en  4: Nederland. Het jongensteam behaalde wel een podiumplek en eindigde als 3de.

Het was een zeer leerzaam en goed georganiseerd toernooi waarbij zeer hoogstaand beachvolleybal werd gespeeld, de meiden van BTN deden zo hun eerste internationale ervaring op. Een aantal van deze meiden, waaronder Wies Bekhuis met Raisa Schoon, zullen aankomende week ook spelen op het Europese Kampioenschap onder de 18jr. te Brno (Tsjechië).