FC Twente wint op karakter van Sparta

FC Twente is het voetbalseizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een benauwde overwinning begonnen. In de Grolsch Veste won de ploeg van Marino Pusic op karakter met 2-1 van het bezoekende Sparta uit Rotterdam een stand die al bij rust al was bereikt. De thuisclub kwam na tien minuten op een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van de Duitser Ullrich Bapoh. Zes minuten later was het echter alweer gelijk toen Lars Veldwijk profiteerde van het slordig uitverdedigen van FC Twente.

FC Twente was in het verdere verloop van de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar had wel de hulp nodig van scheidsrechter Kamphuis die vijf minuten wel wat al te gemakkelijk de bal op de stip legde na een lichte overtreding op Tom Boere. Boere ging zelf achter de bal staan en schoot de bal hard tegen de touwen.

In de tweede helft waren de kansen aan beide kanten op één hand te tellen met een licht overwicht voor de gasten uit Rotterdam. Een puntendeling zou ook niet onverdiend zijn geweest, maar een goed keepende Joëll Drommel en de paal stond een treffer voor Sparta in de weg. Met kunst en vliegwerk trok FC Twente uiteindelijk de winst over de streep, maar er is nog veel werk te doen voor Pusic om er een goed op elkaar ingespeeld team van te maken.

Foto’s: sportfoto-oost