CSI Twente-directeur Maathuis: “De sport heet in het Engels niet voor niets showjumping”

Hét hippische evenement van gemeente Tubbergen is CSI Twente op Erve Maathuis in Geesteren. Vooral hierdoor heeft Tubbergen de status van hippische hotspot. Komend jaar krijgt CSI Twente zelfs de status van een vijfsterren CHIO. Het evenement neemt hiermee het stokje over van het CHIO Rotterdam.
Directeur Rob Maathuis is verheugd met de toewijzing door KNHS en FEI: “Twee jaar geleden zijn we al begonnen met de lobby om de landenwedstrijd naar Twente te halen. Dit is echt de ‘top of the bill’ van hippische evenementen. De beste Europese landen mogen aan de Nations Cup meedoen, aangevuld met landen als Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten.”
De Longines FEI Nations Cup Jumping & Dressage is de oudste en meest traditierijke serie ter wereld. Sinds 1909 wordt de landenwedstrijd verreden. Na 1989 en 1994 komen de beste ruiters en amazones voor de derde keer naar het Twentse dorp. Mede door de inbreng van partner Longines wordt het prijzengeld verdubbeld naar 600.000 euro. “Dit is een oeuvreprijs voor onze regio. Op het EK, WK en Olympische Spelen na is een CHIO de hoogst haalbare wedstrijd. Het is ook een mooie stimulans voor de omgeving. Zo moeten we als organisatie alleen al duizend overnachtingen faciliteren”, zegt Maathuis.
CSI Twente wordt van 17 tot en met 23 juni 2019 het vijfde vijfsterrenevenement van Nederland. Maathuis: “We zijn hiermee het eerste en enige vijfsterrenevenement in Noord en Oost-Nederland.”
Maathuis is gecharmeerd van de Schröder Masterclass: “Het is een mooi evenement op een bijzondere locatie. Je ziet jaarlijks aan de belangstelling dat ook mensen die minder betrokken zijn bij de paardensport aangetrokken worden door de sfeer en de spectaculaire wedstrijd. De springsport heet in het Engels niet voor niets ‘showjumping’. Dat zie je bij de Schröder Masterclass terug en vinden de mensen prachtig om te zien.”
Foto:

Bondscoach van de springruiters Rob Ehrens, Boele Staal (interim Commissaris van de Koning Overijssel), Rob Maathuis en chef de mission NOC*NSF Maurits Hendriks (v.l.n.r.).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer