‘Dit is een belevenis waar we in Ootmarsum jaloers op kunnen zijn’

Het ondernemen zit bij de familie Grimberg in het bloed. Waar vader Frans begon met een bakkerswinkel en enkele bedieningsproducten als koffie en suiker verkocht, viert zoon Jan aanstaande januari het 25-jarig jubileum met zijn Albert Heijn aan de Denekamperstraat in Ootmarsum. “Na mijn studie heb ik een jaar lang door Nederland getrokken om de nodige ervaring op te doen”, vertelt Jan. “Dat heeft ertoe geleid dat we in 1994 onze Albert Heijn hebben geopend.”

Nu, bijna 25 jaar later, is Jan met zijn supermarkt uitgegroeid tot een bedrijf waar hij mensen het gevoel wil geven dat ze thuis zijn. “Het ondernemen heeft altijd in mij gezeten. Ik ben altijd met de volgende stap bezig en zie overal kansen. Maar het belangrijkste is dat de mensen zich thuis voelen in de winkel. Door voor de mensen klaar te staan willen we ze happy laten voelen met de producten die ze wensen. Tevens staat bij ons de lokale betrokkenheid hoog in het vaandel.”

Met ‘we’ bedoelt de ondernemer het voltallige personeel. De supermarkteigenaar is niet alleen trots op al zijn werknemers, ook beschikt hij met trots over de enige Albert Heijn heteluchtballon van Nederland. Het stemt Grimberg meer dan tevreden. “Die gaat regelmatig de lucht in. Tenminste, als het weer het toelaat. De mensen die onze winkel bezoeken maken met enige regelmaat kans op een unieke vaart. Tijdens de Masterclass fungeert de ballon als hoofdprijs bij de Ladies Cup.”

Daarnaast heeft de bevlogen ondernemer dit jaar zijn eigen hindernis bij de Schröder Masterclass. Ook daar is hij beretrots op. “Dat maakt het voor mij extra bijzonder. Ik zie het als een eer om op deze manier betrokken te zijn bij een mooi evenement als de Schröder Masterclass. Mijn moeder komt van origine uit Tubbergen, dus dat we elkaar getroffen hebben is geen toeval. Toeval bestaat niet. Ik ga ieder jaar met plezier naar het evenement. Dit is een belevenis waar we in Ootmarsum jaloers op kunnen zijn.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer