Dubbelslag voor TC Twente in Eredivisie Triathlon

Voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie Triathlon won één vereniging zowel de dames wedstrijd als de heren wedstrijd op dezelfde dag. TC Twente kwam deze eer toe vandaag in Veenendaal. Het was ook al voor het eerst dat een van beide teams überhaupt een overwinning in de Eredivisie boekten. Het mag als een overwinning van het collectief genoemd worden. Immers in geen van beide wedstrijden, waaraan ook het predicaat NK Olympische Afstand hing, won een triatleet van TC Twente.

 

Jony Heerink en Sarissa de Vries, de uittredende kampioene, kwamen nog voor Marije Dankelman en Deborah Wissink over de streep. Met het resultaat van Sophie Lingelbach op plaats zeven was de team overwinning een feit, waaraan het uitvallen van Cindy Brussé geen verschil meer maakte.

Bij de heren was Stijn Jansen de snelste Twentenaar op de 10e plaats, kort daarop gevolgd door Morten Schmidt, Jan Roelf Heerssema, Mark Oude Bennink en Marco Vernooij. De titel werd geprolongeerd door Jorik van Egdom, vóór Marco Akershoek en Jardy van den Heuvel. De overige Twentse teams Rosiir – Tjellens/TTvW Hof van Twente uit Goor en Fitness Occasions/Step One uit Borne behaalden een plaats in de middenmoot met een 9e en 10e positie.

Door deze goede resultaten schuiven zowel de dames als de heren van TC Twente op naar de derde plaats in de stand, met nog 1 wedstrijd te gaan in Almere op 9 september. Tevens zal TC Twente starten bij het EK voor clubteams in Lissabon op 6 oktober, met de 2 snelste dames en heren die ook in Veenendaal het snelste waren. Dit team is tevens genomineerd voor sportploeg van Enschede door de overwinning op het NK Mixed Relay.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer