FC Twente uit niet langs Helmond Sport

Het is FC Twente niet gelukt om ook de tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen divisie in winst om te zetten. In Helmond werd het na een 0-0 stand bij rust in een hectische slotfase met 2-2 de punten gedeeld met Helmond Sport. De eerste kans in een matige eerste helft was voor de thuisclub. Joëll Drommel liet een voorzet los, maar Nacho Monsalve kon ternauwernood voorkomen dat spits Arne Naudts van dichtbij binnen kon tikken. Daarna kwam FC Twente beter in haar spel maar verder dan een schot van Ricardinho, dat rakelings overging, kwam men niet.

In de tweede helft kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong in een fase waar FC Twente duidelijk de betere was. Uit een afgeslagen corner verraste Furghill Zeldenrust Drommel met een afstandsschot van de rand van de zestienmeter. Met nog iets minder dan een kwartier spelen kwam FC Twente langszij door een benutte strafschop van Tom Boere (foto) wegens hands van Poelmans.

In een knotsgekke slotfase redde Drommel tot twee keer toe, maar tegen een schot van Bart Meijers was ook hij kansloos. FC Twente zette toen alles op de aanval en direct na de 2-1 was het alweer gelijk. Een lange bal richting doel werd door invaller Jari Oosterwijk (foto) tegen de touwen gekopt. Er gebeurde in de extra tijd nog van alles maar gescoord werd er niet meer.

FC Twente bezet nu na twee gespeelde wedstrijden de vijfde plaats met vier punten. Ongeslagen na twee wedstrijden zijn Go Ahead, TOP OSS, RKC Waalwijk en Roda JC. Jong Utrecht, Jong AZ, FC Eindhoven, Telstar en FC Volendam zijn nog puntloos.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer