FC Twente wint zes punten wedstrijd van Roda JC

In een bijna uitverkochte Grolsch Veste heeft FC Twente de zes punten wedstrijd tegen het nog ongeslagen Roda JC overtuigend met 3-1 gewonnen. De gasten kwamen in de vierde minuut nog wel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Mitchel Paulissen maar dertien minuten later was het alweer gelijk door een doelpunt van Tim Hölscher (foto), die met een mooie krul de doelman verschalkte.

Drie minuten later kwam de thuisclub net als in de vorige twee wedstrijden via de stip door Tom Boere (foto) op voorsprong. FC Twente was na dit doelpunt duidelijk de betere van de twee maar echte scoringskanten bleven uit waardoor met de 2-1 stand de kleedkamers werden opgezocht.

Ook in de tweede helft lag duidelijk het initiatief bij de thuisclub maar het uitzinnige thuisfront moest toch bijna vijf en twintig minuten wachten alvorens Ulrich Bapoh de wedstrijd definitief in het slot gooide met een mooie kopbal. Even later werd Aitor vervangen door Rafik Zekhnini die daarmee zijn debuut maakte voor FC Twente. FC Twente bleef aandringen maar gescoord werd er niet meer. FC Twente staat nu op de tweede plaats met twee punten achterstand op het nog ongeslagen Go Ahead Eagles dat in Maastricht met 1-2 van MVV won.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer