Goud Sanne Wevers op de balk

Sanne Wevers, de turnster uit Oldenzaal, heeft tijdens het EK in Glasgow goud gewonnen op het onderdeel balk. Zes keer lukte het haar niet, maar dit keer was de Olympisch kampioene van Rio met een score van 13,900 iedereen de baas. De 26-jarige Wevers kwam in de finale met een score van 13,366 en behaalde daarmee de vierde plaats. Ze maakte daarin haar eerste pirouette niet helemaal af maar het vervolg van haar oefening met drie elementen op rij was uitstekend.

Tweede werd de Belgische Nina Derweal, die even daarvoor de titel op de brug had geprolongeerd, met een score van 13,600. Het brons ging naar Marine Boyer uit Frankrijk. Zij kwam uit op een score van 13,166. De wereldkampioen uit Duitsland, Pauline Schäfer, was na een val kansloos.

Foto’s: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer