Heracles Almelo begint met remise bij titelfavoriet Ajax

Heracles Almelo is het voetbalseizoen 2018/2019 begonnen met een puntendeling. In de Johan Cruijff ArenA speelde de ploeg van Frank Wormuth verdienstelijk met 1-1 gelijk. De gasten uit Almelo kwamen tien minuten voor tijd door een droom doelpunt van Kristoffer Peterson op een 0-1 voorsprong, maar dat bleek niet voldoende voor de volle winst. Twee minuten voor tijd kopte aanvoerder Matthijs de Ligt de verdiende 1-1 binnen.

Grote struikelblok in de eerste helft voor de Amsterdammeers was ongetwijfeld doelman Janis Blaswich. Hij redde fantastisch op inzetten van Ziyech, Wöber en Van de Beek. De veel mindere tweede helft kende eigenlijk maar twee hoogtepunten, namelijk de doelpunten van Peterson en die van De Ligt. Bij Heracles Almelo zal dit punt duidelijk als een bonus punt binnen komen, terwijl de Amsterdammers voor de tweede keer deze week genoegen moeten nemen met een puntendeling terwijl er zowel in Luik als nu thuis op drie punten was gerekend.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer