Heracles Almelo hard onderuit bij Willem II

Een zwak Heracles Almelo is zondagmiddag hard onderuit gegaan in Tilburg. Tegen Willem II werd het na een 3-0 ruststand maar liefst 5-0 voor de thuisclub die daarmee haar tweede zege boekte in de eredivisie en de Almeloërs voorbij gaan op de ranglijst. De wedstrijd begon tam. Willem II was wel iets sterker maar echt gevaarlijk werd ook de thuisclub niet. Heracles was nog het dichtst bij een doelpunt maar doelman Wellenreuther wist erger te voorkomen door een vrije schop van Mohammed Osman (onder) in de korte hoek te stoppen.

Willem II was wakker geschud en in een tijdsbestek van acht minuten was de 0-0 omgezet in een 3-0 voorsprong. Eerst trapte doelman Blaswich (foto r.) nog klunzig over een terugspeelbal van Sama, maar daarna was het tweemaal raak door Donis Avdijaj in de 26ste en 29ste minuut. Vijf minuten later besliste Fran Sol eigenlijk al de wedstrijd toen hij van dichtbij een voorzet van Özbiliz binnen kopte.

Ook na de hervatting bepaalde de thuisclub het spelbeeld. Eerste benutte Fran Sol een strafschop na ingrijpen van de VAR en twintig minuten voor tijd werd het zelfs 5-0 door opnieuw Sol die zijn derde van deze middag liet aantekenen. Dit keer reageerde hij op een dieptepass en was iedereen van Heracles te snel af en liet hij ook Blaswich kansloos.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer