Heracles Almelo pakt thuis verdiend drie punten

Heracles Almelo heeft de eerste drie punten van dit nog prille seizoen te pakken. In eigen huis was de ploeg van Frank Wormuth met 4-2 te sterk voor het bezoekende ADO uit Den Haag. Na zeven minuten spelen stond het al 2-0 voor de thuisclub. In de derde minuut benutte Kristoffer Peterson een toekende strafschop, Beugelsdijk duwde Dalmau omver, en vier minuten later blunderde doelman Indy Groothuizen bij een afstandsschot Bart van Hintum. ADO Den Haag was echter niet aangeslagen. Eerst zag Immers een kopbal gestopt door doelman Janis Blaswich, maar even later was hij machteloos op een kopbal van Dian Malone (foto onder).

Er waren toen slechts twaalf minuten gespeeld en het publiek had al drie doelpunten gezien. Zeven minuten voor rust kwam ADO zelfs langszij, maar had daar wel de hulp bij nodig van Tim Breukers die een voorzet loei hard in eigen doel schoot. Deze 2-2 bleek echter niet de ruststand te worden want uit scrimmage scoorde Adrian Dalmau: 3-2.

Ook de tweede helft bleef het aanzien volkomen waard, maar doelpunten bleven vooralsnog uit ondanks kansen voor de gasten voor Becker, Immers en Hooi. De wedstrijd werd in 22 minuten voor tijd definitief beslist door Peterson. Peterson, die vorige week ook al scoorde, schoot een voorzet van een in buitenspel staande Breukers prima binnen en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van deze aantrekkelijke wedstrijd.

¬†Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer