Judith Vetker kijkt uit naar primeur Ladies Cup

Judith Vetker uit Wierden is één van de twaalf deelnemers aan de Ladies Cup die dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van het programma van de Schröder Masterclass. Ze kijkt er naar uit om deel uit te maken van deze primeur.

Om veel redenen is de Ladies Cup bijzonder volgens Vetker. “Een wedstrijd met alleen vrouwelijke deelnemers, dat is al vrij bijzonder. Normaal gesproken doen vrouwen en mannen mee aan dezelfde wedstrijd. Toevallig heb ik het twee weken terug bij een wedstrijd in Oostenrijk voor het eerst meegemaakt. En ik weet ook van een groot evenement in Mechelen, de Queens Cup, waar ze dit doen. Het is denk ik een goed initiatief, ook voor de interesse bij de jeugd. Het zijn op jongere leeftijd toch vaak meisjes die meer belangstelling hebben voor paardrijden.”

Daarnaast is ook de locatie bijzonder, midden in het centrum van Tubbergen. Een bijzondere ervaring voor de amazone zelf, maar zeker ook voor haar paard. “Ik rijd met een vrij onervaren paard, dus het is even afwachten hoe dat gaat. Mijn teamgenote Wendy Ligtenberg heeft een meer ervaren paard, dat is in zulke omstandigheden vaak beter, maar we kijken gewoon hoe het gaat.”
“Ik kijk er wel naar uit. Ik ging altijd al wel kijken bij de Masterclass en dan is het zo vol dat de mensen er met de benen uithangen. Het is ook nog in vakantietijd, dus er zijn ook altijd veel vakantiegangers. Nu mogen we zelf op zaterdagavond rijden, dat is natuurlijk heel leuk.”

Een andere uitdaging is omgaan met het parcours. “Het is een extreem klein parcours met maar vijf hindernissen. Normaal zijn dat er minimaal tien. Dat is wel anders dan we gewend zijn. Ik ben wel heel benieuwd hoe het gaat uitpakken en heb er zin in.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer