Ladies Cup als noviteit

De Schröder Masterclass blijft vernieuwen. Dit jaar wordt voor het eerst gestreden om de Ladies Cup. Een wedstrijd speciaal voor vrouwen. In zes paren van twee amazones strijden zij op zaterdag 18 augustus voor de hoogste eer.

Anders dan in vrijwel alle andere sporten zijn er in de paardensport in de regel geen aparte wedstrijden voor mannen en vrouwen. Alle sporters strijden tegen elkaar in dezelfde wedstrijd. De Ladies Cup breekt dus juist met deze gewoonte. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe elementen om het voor de bezoekers interessant en vernieuwend te maken”, legt Jort de Wit van de organisatie uit. “We hopen hiermee een scherp, sportief en aantrekkelijk onderdeel toe te voegen aan het programma, waarmee we zowel de lokale en regionale bezoekers, maar zeker ook de toeristen naar het centrum van Tubbergen willen lokken.”

Helemaal nieuw is het niet. Bij wedstrijden waar de mondiale top aan meedoet worden vaker wedstrijden speciaal voor vrouwen gehouden. Toch is het nog een relatief nieuw fenomeen. “ We denken dat het ook voor de deelnemers leuk is om met elkaar uit te maken wie het beste vrouwenteam vormt. Er staan mooie prijzen op voor de winnaars, maar het belangrijkste is natuurlijk de eeuwige roem.

In totaal strijden zes koppels van twee amazones om de hoofdprijs. “De regels zijn niet anders dan anders. De ranglijst wordt uiteindelijk bepaald door de tijd in combinatie met strafpunten.” Omdat het om een klein parcours gaat rijdt elke deelnemer uiteindelijk vier omlopen, op basis waarvan de rangschikking wordt bepaald.

Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit regionale amazones, maar er zijn ook deelnemers uit Drenthe, Finland en Zweden. “Voor het lokale publiek is het ook herkenbaar en interessant, zo hebben we teams uit Ootmarsum, Wierden en Tubbergen.”

Schroder Masterclass

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer