Meervoudig Nederlands kampioen Dennis Licht in AV Goor Cityrun

Aan de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night doet zaterdag 1 september direct een atleet van naam mee. Dennis Licht heeft zich aangemeld voor de hardloopwedstrijd door het Goorse stadshart. De 34-jarige inwoner van Apeldoorn heeft zijn topsportcarrière er inmiddels opzitten, maar is nog altijd zeer snel. Licht werd in zijn carrière drie keer Nederlands kampioen outdoor op de 5000 meter. Indoor pakte hij op de 3000 meter zelfs vier nationale titels.

De AV Goor Cityrun by Night wordt op 1 september na afloop van de wielerwedstrijden van de Ronde van Goor georganiseerd. Om 21.15 uur klinkt het startschort voor de loop over 2 Engelse mijlen, wat gelijk staat aan 3,2 kilometer. Naast de top drie bij zowel de mannen als de vrouwen, worden ook de snelste man en vrouw uit de Hof van Twente na afloop gehuldigd.

Hoewel zich inmiddels al wel een mooi aantal mensen hebben aangemeld, hoopt de organisatie nog wel op meer deelnemers voor de loopwedstrijd. Die is gezien de relatief korte afstand goed toegankelijk voor beginnende lopers, maar juist ook interessant voor de actievere loper die zich eens uit wil dagen om volle bak te gaan. Via Inschrijven.nl is tot en met maandag 27 augustus de voorinschrijving nog geopend. Daarna kan voor een meerprijs op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor de start worden ingeschreven bij Café de Ster. Alle informatie is te vinden op www.avgoor.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer