Robert Meijer: “Ik ben enorm trots op dit team en deze vereniging”

Wie is Robert Meijer?

Ik ben geboren en getogen in Mander en woonachtig in Albergen. Ik ben getrouwd met Sandra, wij hebben 3 kinderen en ik werk bij ForFarmers als Manager Marketing & Communicatie. Naast klootschieter bij Klootschietvereniging Mander ben ik al jaren leider van een voetbalteam bij De Tukkers in Albergen.

Wat vind je zo leuk aan klootschieten?

Lekker buiten bezig zijn in de natuur en door een combinatie van precisie en kracht je prestatie telkens verbeteren. Tevens vind ik het mooie aan klootschieten dat je je prestatie zichtbaar kunt meten aan die van tegenstanders. Ook spreekt mij de afwisseling van persoonlijke wedstrijden en wedstrijden in teamverband erg aan.

Hoe lang doe je al aan klootschieten?

Oei, dat is al lang geleden! Op zeer jeugdige leeftijd ben ik al begonnen, ik denk vanaf een jaar of 6.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan klootschieten?

Klootschieten is in Mander een erg populaire sport. Er werd en wordt nog steeds veel aandacht besteed aan het opleiden van jonge talenten. Veel van mijn vrienden begonnen op deze leeftijd ook met klootschieten dus die keuze was niet zo moeilijk….

Wat zijn je kwaliteiten bij het klootschieten?

Ik ben een gedreven sporter die altijd het beste uit zichzelf wil halen. Daarnaast beschik ik over een goede techniek en kan wel goed met druk omgaan.

Hoe leeft klootschieten in jouw omgeving?

In Mander is klootschieten echt een begrip. Mander wordt ook wel de bakermat van het klootschieten genoemd. Vele generaties zijn hier al verbonden met het klootschieten en hebben aansprekende prestaties geleverd. Er is een enorme betrokkenheid met het klootschieten en dat zal altijd zo blijven denk ik.

Wat vind je van de aandacht voor het klootschieten in de media?

Ik vind het mooi en terecht dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan klootschieten in de media. De top binnen het klootschieten is wel degelijk te vergelijken met andere topsporten gezien de inspanningen en prestaties die worden geleverd.

Zondag 8 juli heb je met KV Mander meegestreden om de KTO-cup, een toernooi voor klootschietverenigingen uit Twente-Oost. KV Mander is lid van Noord Twente. Jullie hebben geschiedenis geschreven: jullie mochten de cup met de grote oren in ontvangst nemen! Had je hier van tevoren vertrouwen in?

De KTO-cup gaat om het verenigingskampioenschap van Twente. Een geweldig toernooi om aan deel te nemen vanwege de absolute top aan deelnemers. Dit jaar waren wij als “gast” uitgenodigd door de afdeling KTO, omdat wij onder de afdeling Noord Twente vallen. Wij wisten wel dat we kans zouden maken gezien onze sterke selectie, maar meteen in het debuutjaar de “cup met de grote oren”  winnen, daar kun je alleen maar van dromen!

Hoe hebben jullie dit toernooi beleefd?

Onze belangrijkste teamdoelstelling dit jaar was om deze “Champions League” van het klootschieten te winnen. Dit is immers de hoogst haalbare verenigingsprijs met in dit geval wedstrijden met teams van 8 personen. Onder bezielende leiding van onze coach Richard Blankenvoort hebben we hiervoor een plan uitgestippeld. We hebben als team met een selectie van 10 personen – een goede mix van jong talent en de nodige ervaring – hiervoor alles aan de kant gezet en keihard getraind.

Door veel met elkaar op te trekken was er sprake van een “hecht” team met veel respect en oog voor elkaars kwaliteiten. We hebben ook veel plezier beleefd tijdens de trainingen en wedstrijden (gemiddeld 2 á 3 keer per week), iets wat zeker heeft bijgedragen aan het behalen van dit succes. Onder toeziend oog van telkens veel publiek hebben we tijdens de voorrondes in spannende wedstrijden o.a. de winnaar van vorig jaar verslagen. In de finale hebben we wederom in een spannende wedstrijd gewonnen van de landskampioen. Wij zijn in mijn ogen dan ook de terechte winnaar.

Door gezamenlijk als team alles opzij te zetten, te focussen en er echt voor te gaan kan een droom werkelijkheid worden: de ontlading was dan ook gigantisch! We hebben vervolgens een fantastisch feest gehad bij Watermolen Bels, onze sponsor. Want vergeet niet, het is ook belangrijk om successen te vieren.

Dit seizoen kan het niet op voor jullie: winst van de NKB-cup straat en veld, en het seizoen werd begonnen met winst in de landelijke straatcompetitie. Hoe kijk je hier op terug?

Dit is echt een unieke prestatie, nog nooit eerder vertoond. Ik ben dan ook enorm trots op dit team en onze vereniging!

Wat kunnen wij van jullie verwachten in de toekomst? Hebben jullie een doel voor ogen?

We hebben een sterk team dat de komende jaren nog tot veel in staat is. Daarbij is het ook belangrijk om continu te werken aan opleiding en doorstroming van jong talent. Ook daar wordt binnen de vereniging veel tijd en energie in gestoken.

Komend jaar zullen we alle titels moeten verdedigen en zullen wij ons uiterste best doen om de unieke prestatie van dit jaar te herhalen. Dat zal echter niet gemakkelijk worden;  tegenstanders hebben ons nu nog meer in de gaten. Maar het succes van dit jaar smaakt duidelijk naar meer……

Vervolgens zijn in 2020 de Europese Kampioenschappen die om de vier jaar worden gehouden. Dit zijn persoonlijke wedstrijden en ik verwacht dat enkele schutters van KV Mander daar ook kansrijk zijn voor de medailles!

Is er een bepaalde wedstrijd die bij jouw speciale herinneringen oproept?

Dat zijn er meerdere. Ik heb tijdens Europese Kampioenschappen 3 keer op het podium gestaan waarvan 2 keer met een gouden medaille en 1 keer een bronzen medaille. Dit zijn natuurlijk geweldige en onvergetelijke momenten. De meest speciale was de gouden medaille tijdens het EK 2000 in Meldorf – Schleswig Holstein (Duitsland). Twee van onze kinderen hadden toen hersenvliesontsteking en ik had op dat moment totaal geen motivatie om aan het EK deel te nemen.

Mijn naaste familie heeft toen dermate op mij ingesproken dat ik, aangezien het qua gezondheid van de kinderen volgens de artsen wel verantwoord was, toch ben gegaan. Ik ben toen op de wedstrijddag nagereisd samen met mijn schoonvader en had maar één doel…… Toen ik vervolgens de wedstrijd ook daadwerkelijk won en Europees Kampioen werd kwamen daar veel emoties los.….

Een ander absoluut hoogtepunt was de teamwedstrijd om het Wereldrecord Klootschieten over 100 schoten in 1997. Mede door de hele ambiance eromheen een onvergetelijke happening. Dat record is trouwens nog steeds in handen van KV Mander.

Hoe zou je een beginnend sporter kunnen overtuigen om voor de sport klootschieten te kiezen?

Het is vooral leuk om de sport zelf te ervaren, een tijdje mee te trainen en te kijken naar wedstrijden. Dan overtuigen zij zich hopelijk zelf…….

Wat vindt je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Leuk! Ik vind het interessant dat er belevenissen van verschillende sporten en sporters voorbij komen en tevens goed dat er aandacht wordt besteed aan de breedtesport.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer