Tijhuis en Scherphof bedwingen muur van twee meter

De hoogtesprong over een muur van houtvezels en de Ladies Cup bleken ware publiekstrekkers. In een volgepakt stadion bedwongen Anne-Lotte Tijhuis en Rob Scherphof (foto) beide een muur van twee meter en wist Team Japan de eerste editie van de Ladies Cup te winnen.

De hoogtesprong over de muur is al enkele jaren een vast onderdeel tijdens de Schröder Masterclass, maar dit jaar heeft de organisatie besloten om de muur van houtvezels te maken. “Het welzijn van onze paarden staat voorop, daarom leek het ons een goed idee om de muur van een zachter materiaal te maken”, vertelt winnaar en tevens organisator Rob Scherphof. “Ik had natuurlijk wel even geoefend thuis, maar in zo’n volgepakt stadion op een muur van twee meter aan rijden is toch altijd wel erg spannend. Gelukkig knalde mijn paard er zo overheen!”

De strijd om de eerste Ladies Cup aangeboden door Albert Heijn Ootmarsum werd een waar huzarenstukje. In de wedstrijdsport kent men eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom heeft de organisatie juist besloten om dit eens uit elkaar te halen. Dat de vrouwen er een spannende wedstrijd van zouden maken lag in de lijn van verwachting, maar dat er zo hard gestreden zou worden was voor de organisatie een droom.

Onder luid gejuich van de meegekomen supporters moesten de dames zorgen dat ze foutloos én zo snel mogelijk over de finish kwamen. Uiteindelijk reed Team Japan (Tae Sato en Sion Sassa foto boven) met het mes tussen de tanden en werden zij de terechte winnaars van de eerste Ladies Cup in Tubbergen.

Team Albert Heijn Ootmarsum met Manon Damhuis en Ellemijn Ensink eindigde op een tweede plek en op de derde plaats zien we team Hans Oude Hendriksman met Anne-Lotte Tijhuis en Jet Gerridzen.

Team Japan 2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer